Hipergyors rakott karfiol
Ha elfáradtál a nagy szaladgálásban, fogj egy jénait, rétegezz bele némi zöldséget, egy kis sajtot, és már mehet is a sütőbe.
Valószínűleg már te is fáradt vagy, hiszen az ajándékvásárlás, a céges összejövetel és a takarítás sok idődet elveszi.
Ha mégis főznöd kell, válassz olyan ételt, ami hamar készen van, így talán még a pihenésre is jut időd. Az sem baj, ha nem a legnehezebb ételeket főzöd ilyenkor, hiszen karácsonykor úgyis jut elég kalória a hasadba. Próbálj ki egy finom rakott ételt.
Sült kelbimbó
Hozzávalók:
- 75 dkg kelbimbó
- 20 dkg mascarpone
- 4 evőkanál fehérbor
- 1 tojás
- 10 dkg ementáli sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- só, bors, szerecsendió
A megtisztított kelbimbót sós vízben főzd 10 percig, majd csepegtesd le, és forgasd össze olvasztott vajjal, ezután pedig fűszerezd.
A kelbimbókat tedd kivajazott tűzálló tálba. A mascarponét keverd el a borral és a tojással egy kézi habverő segítségével. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval.
A lereszelt sajtot is keverd a krémbe, majd oszlasd el egyenletesen a kelbimbón. Szórd meg zsemlemorzsával, a maradék vajat pedig faragd a tetejére. Közepes lángon, előmelegített sütőben süsd meg - körülbelül 25 perc kell neki.
Egyszerű karfiol
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- vaj
- só
Szedd rózsáira a karfiolt, majd forró, sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg a zsemlemorzsa felével, és tedd bele a karfiolt. Sózd meg, öntsd rá a kikevert tejfölt, szórd rá a maradék zsemlemorzsát és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 30 percig süsd.
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dl paradicsomlé
- 1 dl olaj
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- só, bors, cukor
Vágd ujjnyi vastag karikákra a meghámozott padlizsánokat, a szeleteket sózd meg, és várj egy kicsit, hogy a padlizsán keserűanyagai kioldódjanak. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold meg a kicsit cukrozott, sózott paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. Előmelegített sütőben, 150-200 fokon süsd 30 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tojásos rakott zöldség
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldbab
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 paradicsom
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
A megtisztított zöldbabot vágd két-három centiméteres darabokra. Sós vízben főzd 15 percig, majd szűrd le, közben a tojásokat is főzd keményre. A hagymát és a paradicsomot karikázd fel. Rakd a zöldbab felét kiolajozott jénai tálba, tedd rá a hagyma- és tojáskarikákat. Sózd meg, majd tedd rá a maradék zöldbabot. Tedd a tetejére a paradicsomkarikákat, és öntsd le tejföllel. 200 fokos sütőben süsd 50-60 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség