Rakott karfiol darált hússal és morzsával

A rakott karfiol hálás fogás: nem kell vele sokat pepecselned, laktató és tápláló, és egy idő után úgyis mindenki megszereti.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Laktató egytálételt bármikor érdemes készítened, hiszen a rohanós hétköznapok során nagyon jól jön, ha van ilyesmi a hűtőben, csak kiveszed, megmelegíted, és mindenki örül neki.

Több, különböző zöldséggel is kombinálhatod, például kelbimbóval kiegészítve is mennyei.

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg főtt rizs
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 szép nagy fej karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg, de ne legyen túlságosan puha! A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd üvegesre. Amint ez megvan, add hozzá a húst, pirítsd addig, amíg teljesen ki nem fehéredik, majd egy evőkanálnyi pirospaprikával keverd össze, vigyázva, hogy le ne égjen. Öntsd fel 1-1,5 dl vízzel, fűszerezd ízlésednek megfelelően, add hozzá a köményt is, és főzd puhára. A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, és enyhén sós vízben főzd félkeményre.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Készítsd el a rizst is, majd ha minden készen áll, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, szórj az aljába zsemlemorzsát, majd forgasd bele a karfiol felét. Erre a rétegre jöhet a rizs fele, arra az egész hús, arra a rizs másik fele, és végül a karfiol maradéka. A tejfölt keverd fel, oszlasd szét a fogás tetején, és az egészre szórd rá a maradék zsemlemorzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tálat, és körülbelül fél óra múlva vedd ki a kész fogást.

Soha meg nem unható rakottasok

Képeken a legfinomabb rakottasok receptekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

brassoi lead
  • fokhagyma
  • krumpli

Brassói aprópecsenye

Ezt is szeretjük