Rakott karfiol darált hússal és morzsával
A rakott karfiol hálás fogás: nem kell vele sokat pepecselned, laktató és tápláló, és egy idő után úgyis mindenki megszereti.
Laktató egytálételt bármikor érdemes készítened, hiszen a rohanós hétköznapok során nagyon jól jön, ha van ilyesmi a hűtőben, csak kiveszed, megmelegíted, és mindenki örül neki.
Több, különböző zöldséggel is kombinálhatod, például kelbimbóval kiegészítve is mennyei.
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg főtt rizs
- 3,5 dl tejföl
- 1 szép nagy fej karfiol
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanálnyi kömény
- só, frissen őrölt bors
- pirospaprika
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A rizst főzd meg, de ne legyen túlságosan puha! A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd üvegesre. Amint ez megvan, add hozzá a húst, pirítsd addig, amíg teljesen ki nem fehéredik, majd egy evőkanálnyi pirospaprikával keverd össze, vigyázva, hogy le ne égjen. Öntsd fel 1-1,5 dl vízzel, fűszerezd ízlésednek megfelelően, add hozzá a köményt is, és főzd puhára. A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, és enyhén sós vízben főzd félkeményre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Készítsd el a rizst is, majd ha minden készen áll, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, szórj az aljába zsemlemorzsát, majd forgasd bele a karfiol felét. Erre a rétegre jöhet a rizs fele, arra az egész hús, arra a rizs másik fele, és végül a karfiol maradéka. A tejfölt keverd fel, oszlasd szét a fogás tetején, és az egészre szórd rá a maradék zsemlemorzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tálat, és körülbelül fél óra múlva vedd ki a kész fogást.
Soha meg nem unható rakottasok
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- krumpli
Brassói aprópecsenye
- tészta
- túró
Juhtúrós rakott tészta
- tészta
- túró