Juhtúrós rakott tészta
Gyors és laktató
A juhtúró jellegzetes íze kiválóan passzol a tésztához, hozzájuk pedig a gombától a fűszeres húsokon és zöldségeken át szinte minden.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha tészta és juhtúró is van otthon, a harmadik-negyedik összetevő már szinte bármi lehet, amihez kedved van, és megtalálható a spájzban.

Talán a legjobb, ha kockatésztából készíted, de ha nem szereted, természetesen más is megfelel hozzá.

Juhtúrós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 25 dkg juhtúró
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós vízben főzd ki, majd tedd félre, később fog kelleni. A hagymát kockázd fel, a baconnel együtt pirítsd meg, és törd melléjük a fokhagymát is. Amíg pirulnak, a juhtúrót és három deci tejfölt dolgozz össze. Ha már szépen átpirult minden, keverd össze a tejfölös keverékkel.

Végy elő egy tűzálló tálat, az alját vajazd ki, tegyél le egy réteg tésztát, arra az öntet felét, majd még egy réteg tészta és az öntet másik fele, végül a tetejére a maradék tészta. A maradék tejfölbe reszeld bele a sajtot, ez kerüljön az egésznek a tetejére. Ezután dugd be a sütőbe, és 160 fokon süsd körülbelül 20 percig, az alatt szépen rápirul. Pár karika kolbász vagy paradicsom a tetején nagyon jól mutat, és még finomabbá is teszi.

Finomságok a tésztaételek nagymestereitől

Ha azt mondod, tészta, a legtöbben valamilyen olasz fogásra gondolnak majd, nézd meg képgalériánkban, miket fogyasztanak legszívesebben Itáliában!

Ezt is szeretjük