Gyors olasz spagetti
Gombával és mogyoróval
Egy gyors tészta bármikor jó, főleg, ha az ünnepek alatt meguntad a konyhát, és a lehető legkevesebb időt szeretnéd ott tölteni.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mogyoró nem feltétlenül az első hozzávaló, ami eszedbe jut, ha tésztát akarsz készíteni, pedig nagyon jól illik hozzá.

Ugyan a címben spagetti szerepel, de nyugodtan készítsd a kedvenc tésztafajtáddal, úgy is remek lesz.

Gombás-mogyorós spagetti

Hozzávalók:

  • 35 dkg tészta
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg mogyoró
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 közepes fej hagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Enyhén sós vízben tedd fel főni a tésztát, ne legyen túl puha, de túl kemény se. A hagymát kockázd fel, majd olvaszd meg a vajat, és azon dinszteld meg. Amikor már üveges, törd bele a fokhagymát, add hozzá az apró kockákra vágott gombát is, sózd és borsozd, majd ha már elég puha a gomba, az utolsó pár percre add hozzá a mogyorót.

Ezután már csak a tejszínt kell hozzákeverned, várd meg, amíg egyet buggyan, majd zárd el a gázt. A tésztát keverd a szószhoz, a tetejére reszelj parmezánt, tölts magadnak egy kis száraz fehérbort, és már vacsorázhatsz is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Egy pohár bor

A vacsora végén kellemes, ráadásul segíti az emésztést is, ha bizonytalan vagy, mit kínálj az elkészített fogás mellé, segítünk képgalériánkban.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük