Brassói aprópecsenye
Kiadós családi vacsora
A brassói talán a legnépszerűbb egytálétel, az elmaradhatatlan friss uborkasalátával kiegészítve kevesen tudják visszautasítani.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A neve alapján egyértelműnek tűnhet a származása, de valójában minimum hatféle teória létezik, és legalább ennyi készítési mód is, van többek között zöldborsós, gombás, vörösboros változat, találd meg a neked legjobban tetszőt!

Ha épp nincs kéznél sertésszűz, készítheted tarjából, de akár csirke- vagy pulykamellből is.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 60 dkg sertésszűz
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 6 dkg sertészsír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd meg félkeményre, majd szórd meg sóval, és told a sütőbe, hogy megpiruljon. Egy edényben hevítsd fel a zsírt, majd pirítsd benne üvegesre a hagymát, a szalonna társaságában.

Ha már elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a húst is, és pirítsd addig, amíg minden oldala szép fehér nem lesz. Mikor elérte ezt, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózd, borsozd, törd hozzá a fokhagyma felét, szórd meg petrezselyemmel, és főzd puhára. Ha már elég puha, kapcsold a tűzhelyet magas hőfokra, hogy a maradék víz elfőjön, és pirítsd meg a húst. Add hozzá a pirospaprikát és a maradék fokhagymát, keverd meg párszor, majd add a már megpirult krumplihoz, és kész is vagy.

Hazai finomságok

OLVASD EL EZT IS!

vadas lead
  • marha
  • marhahús

Vadas marha

tatarbifsztek lead
  • marhahús
  • húsételek

Tatárbifsztek-recept

Ezt is szeretjük