Rakott karfiol darált hússal és morzsával
A rakott karfiol hálás fogás: nem kell vele sokat pepecselned, laktató és tápláló, és egy idő után úgyis mindenki megszereti.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Laktató egytálételt bármikor érdemes készítened, hiszen a rohanós hétköznapok során nagyon jól jön, ha van ilyesmi a hűtőben, csak kiveszed, megmelegíted, és mindenki örül neki.

Több, különböző zöldséggel is kombinálhatod, például kelbimbóval kiegészítve is mennyei.

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg főtt rizs
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 szép nagy fej karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg, de ne legyen túlságosan puha! A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd üvegesre. Amint ez megvan, add hozzá a húst, pirítsd addig, amíg teljesen ki nem fehéredik, majd egy evőkanálnyi pirospaprikával keverd össze, vigyázva, hogy le ne égjen. Öntsd fel 1-1,5 dl vízzel, fűszerezd ízlésednek megfelelően, add hozzá a köményt is, és főzd puhára. A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, és enyhén sós vízben főzd félkeményre.

Készítsd el a rizst is, majd ha minden készen áll, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, szórj az aljába zsemlemorzsát, majd forgasd bele a karfiol felét. Erre a rétegre jöhet a rizs fele, arra az egész hús, arra a rizs másik fele, és végül a karfiol maradéka. A tejfölt keverd fel, oszlasd szét a fogás tetején, és az egészre szórd rá a maradék zsemlemorzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, told be a tálat, és körülbelül fél óra múlva vedd ki a kész fogást.

Soha meg nem unható rakottasok

OLVASD EL EZT IS!

brassoi lead
  • fokhagyma
  • krumpli

Brassói aprópecsenye

Ezt is szeretjük