Szaftos pörköltkülönlegességek
Ízes, szaftos és tápláló. A tökéletes pörkölt ismérvei. Alkoss te is tökéletes hétvégi ebédet vagy vacsorát a családnak!
Angolnapörkölt túrós csuszával
Hozzávalók:
- másfél kg belezett angolna
- 2 darab vöröshagyma
- 2 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- kalocsai paprika
A hideg vízben megmosott angolnát szeleteld egyenlő karikákra. Pirítsd meg az olajon a finomra vágott vöröshagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát és a paprikát. Engedd fel kevés hideg vízzel, és pirítsd zsírjára.
Add hozzá a megmosott, kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Tedd rá a feldarabolt angolnát, sózd meg, kevés vizet önts hozzá, majd nyílt lángon főzd 20 percig. Előmelegített tálon túrós, tepertős, tejfölös csuszával tálald.
Borjúpaprikás sütőtökben
Hozzávalók 3-4 személyre:
-
1 kg borjúlábszár
-
olaj
-
2 darab vöröshagyma
-
1 evőkanál pirospaprika
-
1 teáskanál csípős paprika
-
2 darab zöldpaprika
-
3 darab paradicsom
-
2 dl tejföl
-
1 csomag zöldpetrezselyem
-
3-4 sütőtök
A hagymát kockázd fel, futtasd meg az olajon. Tedd hozzá a felkockázott húst, pirítsd meg, majd szórd rá a pirospaprikát. Kevés vízzel öntsd fel, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát. Közben a sütőtökök tetejét vágd le, kapard ki a magjukat, és egy kicsit a húsukból is. Ebbe merd a borjúpörköltet, majd helyezd vissza a levágott tetőket, és a sütőben lassan, 15-20 perc alatt párold készre.
Részeges kacsapörkölt
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csípős paprika
- kevés pirospaprika
- só
- olaj
- 2 dl vörösbor
A megtisztított kacsáról fejtsd le a bőrét, és apró kockákra vágva süsd ki. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a kacsadarabokat. Félig pirítsd le, ezután tedd bele a paprikát és a paradicsomot, és fűszerezd meg. Locsold meg a vörösborral, és kis lángon, gyakori kevergetés mellett párold puhára. Ha elfő a víz, pótold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkemáj- és zúzapörkölt
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 30 dkg zúza
- fél l tej
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- 1 kávéskanál Vegeta
- só
- olaj
- 1 dl tejföl
A megmosott májat áztasd a tejbe, a zúzát is tisztítsd meg. Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre. Add hozzá a pirospaprikát, a paradicsomot, végül a csirkemájat és a zúzát. Ízesítsd kevés ételízesítővel, majd engedd fel fél deci vízzel, és addig főzd, míg a zúza meg nem puhul. Csak a végén sózd, különben a máj megkeseredik. Ezután keverd bele a tejfölt, és nokedlivel vagy főtt tésztával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka