Szaftos pörköltkülönlegességek

Ízes, szaftos és tápláló. A tökéletes pörkölt ismérvei. Alkoss te is tökéletes hétvégi ebédet vagy vacsorát a családnak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Angolnapörkölt túrós csuszával

Hozzávalók:

  • másfél kg belezett angolna
  • 2 darab vöröshagyma
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • kalocsai paprika

A hideg vízben megmosott angolnát szeleteld egyenlő karikákra. Pirítsd meg az olajon a finomra vágott vöröshagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát és a paprikát. Engedd fel kevés hideg vízzel, és pirítsd zsírjára.

Add hozzá a megmosott, kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Tedd rá a feldarabolt angolnát, sózd meg, kevés vizet önts hozzá, majd nyílt lángon főzd 20 percig. Előmelegített tálon túrós, tepertős, tejfölös csuszával tálald.

Borjúpaprikás sütőtökben

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 kg borjúlábszár
  • olaj
  • 2 darab vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál csípős paprika
  • 2 darab zöldpaprika
  • 3 darab paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • 3-4 sütőtök

A hagymát kockázd fel, futtasd meg az olajon. Tedd hozzá a felkockázott húst, pirítsd meg, majd szórd rá a pirospaprikát. Kevés vízzel öntsd fel, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát. Közben a sütőtökök tetejét vágd le, kapard ki a magjukat, és egy kicsit a húsukból is. Ebbe merd a borjúpörköltet, majd helyezd vissza a levágott tetőket, és a sütőben lassan, 15-20 perc alatt párold készre.

Részeges kacsapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csípős paprika
  • kevés pirospaprika
  • olaj
  • 2 dl vörösbor

A megtisztított kacsáról fejtsd le a bőrét, és apró kockákra vágva süsd ki. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a kacsadarabokat. Félig pirítsd le, ezután tedd bele a paprikát és a paradicsomot, és fűszerezd meg. Locsold meg a vörösborral, és kis lángon, gyakori kevergetés mellett párold puhára. Ha elfő a víz, pótold.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csirkemáj- és zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 30 dkg zúza
  • fél l tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • 1 kávéskanál Vegeta
  • olaj
  • 1 dl tejföl

A megmosott májat áztasd a tejbe, a zúzát is tisztítsd meg. Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre. Add hozzá a pirospaprikát, a paradicsomot, végül a csirkemájat és a zúzát. Ízesítsd kevés ételízesítővel, majd engedd fel fél deci vízzel, és addig főzd, míg a zúza meg nem puhul. Csak a végén sózd, különben a máj megkeseredik. Ezután keverd bele a tejfölt, és nokedlivel vagy főtt tésztával tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük