A tökéletes pizzatészta receptje
A ropogós és fűszeres pizza olyan étel, amit jobb, ha megtanulsz sütni, bármikor jól jöhet.
Ha még sohasem készítettél kelt tésztát, akkor se ijedj meg a feladattól, egyszer mindent el kell kezdeni, és egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.
A tésztába keverhetsz zöldfűszereket, frissen őrölt borsot és akár sajtot is, így még zamatosabb lesz a végeredmény!
Pizzatészta
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos víz
- 4 kanálnyi olívaolaj
- 1 kiskanálnyi cukor
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként a langyos vízben keverd el a cukrot, és add hozzájuk az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel, erre a legalkalmasabb az 50 fokra melegített sütő, ott biztosan szépen felfut majd. Amíg ez megtörténik, a lisztet mérd ki, és a közepén alakíts ki egy kis mélyedést, valamint add hozzá a sót is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor felfutott az élesztő, öntsd hozzá azt is, és kanalazd rájuk az olajat, majd dolgozd össze az egészet jó alaposan, többször is átgyúrva. Ha összeállt, elengedte az edény oldalát, akkor jó, ha szükséges, még némi vízzel lágyíthatod a tésztát.
Ezután fedd le egy laza szövetű ronggyal, és tedd meleg helyre kelni, legalább 40-50 percre.
Amikor a duplájára nőtt, már dolgozhatsz is vele tovább. Alakíts belőle egy-egy adaghoz alkalmas golyókat, majd nyújtsd őket pizza formájúra, kend meg a kedvenc feltéteddel, és süsd készre őket 200 fokra előmelegített sütőben.
Az olaszok kedvenc pizzafeltétei
Nézd meg, mi kerül a pizzára az őshazájában, és próbáld ki az eredeti kedvenceket!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- pogácsa
Egyszerű és gyors pogácsarecept
- paradicsom
- zöldség
Lúgosító minestrone leves salaktalanításhoz
- sajt
- csirke