Paprikás krumpli

Ahogy anyukád csinálta

A paprikás krumpli kiválóan ötvözi mindazt, amiért szeretjük a magyar konyhát: egyszerű, laktató, nagyon paprikás és nagyon finom.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Temérdek erénye mellett az is a paprikás krumpli pozitív tulajdonságaihoz írandó, hogy elképesztő nagy adagokat lehet belőle kihozni, meglepően alacsony áron, még akkor is, ha odafigyelsz a minőségi alapanyagokra.

Kalóriák ide, kalóriák oda, ez a fogás bizony friss, óriási szelet fehér kenyérrel az igazi.

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanálnyi kömény
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, és a többi hozzávalóval - kivéve a kolbászt, azt majd karikázni kell - egyetemben mosd át alaposan, majd kockázd fel. Végy egy mélyebb lábast, önts bele egy kis olajat, majd kezdd el pirítani benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, jöhet hozzá a pirospaprika, a paprika és a paradicsom, valamint a fokhagyma is, ezeket keverd el benne, majd öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Fűszerezd meg ízlésed szerint, sóval, borssal és köménnyel, majd ha a paradicsom már elég puha, add hozzá a krumplit is, és főzd addig, amíg az is meg nem puhul. Amikor már majdnem kész, add hozzá a kolbászt is, főzd így együtt még körülbelül tíz percig, aztán vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Hazai ízek, hazai alapanyagok

A magyaros fogások akkor az igaziak, ha itthoni összetevőkből készíted el őket, ha ezek már megvannak, less el néhány ötletet képgalériánkból!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük