4 gyors, laktató őszi rakottas
Már nem csak mirelitben fogyaszthatjuk kedvenc zöldségeinket! Íme, néhány könnyű és finom recept, nem csak húsimádóknak!
Rakott cukkíni
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 40 dkg cukkíni
- 25 dkg darált hús
- 3 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 10-15 dkg reszelt sajt
- pirospaprika
Kockázd fel a cukkínit, és tedd egy hőálló tálba. Pirítsd meg a darált húst, és öntsd hozzá a pirospaprikával elkevert tejszínt, illetve a vizet, majd főzd az újraforrástól számított két percig.
Öntsd egy hőálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal, majd a sütőben süsd 20-25 percig.
Sajtos rakott tök
Hozzávalók 4 személyre:
-
1 db tök
-
1 csokor kapor
-
3 evőkanál olaj
-
30 dkg darált hús
-
2 dkg margarin
-
2,5 dl tej
-
bors
-
pirospaprika
-
20 dkg reszelt sajt
Hámozd meg, és reszeld le a tököt, majd főzd meg kaporral ízesített, sós vízben. Az olajon pirítsd meg a húst, adj hozzá borsot és paprikát. Kivajazott, kilisztezett tűzálló tálba rétegezd a lecsepegtetett tököt és a húst. A tetejét szórd meg sajttal, és süsd, míg a sajt meg nem pirul.
Rakott zöldbab
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 1 evőkanál olaj
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás
- vaj
- só
- bors
A babot enyhén sós vízben főzd meg. A húst pirítsd meg, sózd, borsozd, és add hozzá a tejföl felét. Egy hőálló tepsit vajazz ki, és öntsd bele a lecsepegtetett zöldbab felét. Erre jön a darált hús, majd ismét a zöldbab. Keverd el a maradék tejfölt a tojással, és öntsd a zöldbabréteg tetejére. Középmeleg sütőben süsd, míg meg nem pirul a teteje.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Túróval rakott karfiol
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 1 kisebb fej karfiol
- 25 dkg sovány túró
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás
- reszelt sajt
Szedd a karfiolt rózsáira, és főzd meg sós vízben. Majd a lecsöpögtetett karfiolt tedd jénai tálba, és morzsold rá a túrót. Keverd össze a tejfölt a tojással, a sóval és egy kis ételízesítővel, és locsold a karfiolokra. A tetejét szórd meg sajttal. Tedd sütőbe, és közepes lángon süsd, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség