Hússal töltött pirog
A pirog olyan az oroszoknak, mint a balkáni népeknek a burek, mindenféle ízben készítik, ráadásul mindenhol egy kicsit másképpen.
A pirogot bárhogy készítheted, ha édességet szeretnél belőle kreálni, akkor az lesz, ha sós süteményt, akkor az, minden változatban nagyon finom, és elkészíteni sem egy nagy ördöngösség.
Ha azt szeretnéd, hogy fényes legyen a teteje, sütés előtt kend meg tojásfehérjével.
Orosz pirog
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- 3 dl víz
- só
- olaj, bors
- cukor
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a tésztával, annak úgyis pihennie kell majd, és azalatt pont el tudod készíteni a húsos tölteléket, így időt is spórolsz. Tehát a lisztet, a vajat, némi sót és egy csipet cukrot dolgozz össze, majd az élesztőt és vizet öntsd össze, és gyúrd a tésztához. Ezután tedd félre, amíg elkészíted a tölteléket. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani. Törd bele a fokhagymát, majd ha már üveges kissé a hagyma, add hozzá a húst. Sózd és borsozd meg kedved szerint, arra azért ügyelj, hogy a tészta is sós lesz, tehát nem jó, ha mindkét összetevőt nagyon megízesíted.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha jól átpirult a hús - ízlésed szerint tovább is fűszerezheted, adhatsz hozzá tejfölt, paradicsomszószt, amihez kedved van -, leveheted a tűzről. A tészta is eleget pihent már - nem kell megkelnie -, szóval innentől csak annyi a dolgod, hogy szétosztod akkora darabokra, amekkorákra szeretnéd, beletöltöd a husit, becsukod - a csukott részen hagyj rá egy kis tésztát -, és mehet is a sütőbe, 180 fokon körülbelül negyed óra alatt megsül.
Még több húsos finomság!
Ha a húsételek megszállottja vagy, itt találsz néhány ötletet.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- sütemény
Házi zsemle az iskolás gyerekeknek
- reggeli
- csirkemáj
Májpástétom házilag
- vega
- saláták, zöldséges ételek