Krémes citromtorta
A kánikulában nincs jobb, mint egy savanykás édesség, ami ráadásul nem is hizlal és gyorsan elkészül. Ilyen az alábbi édesség is.
A citrom az egyik legjobb gyümölcs, amit nyáron fogyaszthatsz - fanyar íze elmulasztja a szomjat, és C-vitamin tartalma miatt még egészséges is.


Ezt a könnyű sütit bármikor fogyaszthatod, desszertnek is kiváló, de önállóan is megállja a helyét, ha egy kis édességre vágysz.
Krémes citromtorta
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 kanál tejföl
- 1 tojás
- 1 citrom
A krémhez:
- 2 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- 2 citrom
- 1,5 dl tej
- 1 csomag habpor
- 1 csomag zselatin
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Végy elő egy tálat, tedd bele a vajat és a cukrot, és egy habverővel keverd őket simára. Ezután üsd bele a tojást, add hozzá fél citrom levét, valamint reszeld bele egy egész citrom héját, ezt is keverd simára, és óvatosan, hogy ne legyen csomós, add hozzá a lisztet és a tejfölt. Vajazz ki egy alkalmas sütőformát, egyengesd el benne a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben készítsd el. Ha megvan, tedd félre, hogy hűljön.
A tejet és a habport verd fel, majd add hozzá két citrom levét és egynek a héját, valamint a cukrot. Készítsd el a zselatint a csomagolásán feltüntetett módon, és két kanál krémet keverj bele, amikor még folyós, majd ezt az egészet add hozzá a krémhez. A tésztára öntsd rá a masszát, tegyél pár karika citromot héj nélkül a tetejére, és tortazselével koronázd meg az egészet. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy igazán hűs élményt nyújtson.
Még több gyümölcsös édesség!
Ha szereted az egészséges desszerteket, meríts ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- sütemény
Jéghideg málnafelfújt

- cseresznye
- piskóta
Isteni finom cseresznyés piskóta, francia recept alapján

- franciaország
- palacsinta
A hagyományos francia palacsinta receptje

- eper
- sütemény