A hagyományos francia palacsinta receptje
Egyszerű, mégis nagyon finom a francia palacsinta, biztos, hogy nagy sikert arathatsz vele, ha vendégeket vársz.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia palacsinta, valódi nevén Crepe Suzette minden kisvendéglőben kapható Párizsban, igazi kedvenc.

Nem túl bonyolult a recept, de azért kicsit több idő elkészíteni, mint a hagyományos túrósat.

Francia palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 palacsinta
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál Grand Marnier
  • cukor

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc.

Elkészítés menete:

Hámozd meg egészen a narancsokat, a fehér hártyát is távolítsd el, és a héjából is reszelj egy keveset. Először is süsd meg a palacsintákat, receptet itt találsz hozzá, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj vaníliamagokat vagy vaníliás cukrot. Ha kisütötted a tésztát, a serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat és cukrot, majd erre rakj háromszögbe hajtogatott palacsintát, a serpenyő méretétől függően kettő vagy hármat.

Tedd hozzá a narancsot, a héját és egy evőkanál Grand Marniert, amit más narancslikőrrel is helyettesíthetsz. Alacsony lángos süsd össze, amíg el nem párolog az alkohol. Húzz kesztyűt hozzá, hogy ne történjen baj, ha meggyullad a likőr. Ha kész, tedd tányérra, és már ehetitek is. Ha nincs kedved a naranccsal bíbelődni, akkor használhatsz helyette lekvárt.

Főzőiskola

Főzőiskolánkban megtanulhatod a palacsinta elkészítésének titkait is, sok más hasznos konyhai fortély és alaprecept mellett.

Ezt is szeretjük