A hagyományos francia palacsinta receptje
Egyszerű, mégis nagyon finom a francia palacsinta, biztos, hogy nagy sikert arathatsz vele, ha vendégeket vársz.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Isteni, krémes smoothie, amit a fagyinál is jobban fogsz szeretni - Segíti a fogyást »

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia palacsinta, valódi nevén Crepe Suzette minden kisvendéglőben kapható Párizsban, igazi kedvenc.

Nem túl bonyolult a recept, de azért kicsit több idő elkészíteni, mint a hagyományos túrósat.

Francia palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 palacsinta
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál Grand Marnier
  • cukor

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc.

Elkészítés menete:

Hámozd meg egészen a narancsokat, a fehér hártyát is távolítsd el, és a héjából is reszelj egy keveset. Először is süsd meg a palacsintákat, receptet itt találsz hozzá, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj vaníliamagokat vagy vaníliás cukrot. Ha kisütötted a tésztát, a serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat és cukrot, majd erre rakj háromszögbe hajtogatott palacsintát, a serpenyő méretétől függően kettő vagy hármat.

Tedd hozzá a narancsot, a héját és egy evőkanál Grand Marniert, amit más narancslikőrrel is helyettesíthetsz. Alacsony lángos süsd össze, amíg el nem párolog az alkohol. Húzz kesztyűt hozzá, hogy ne történjen baj, ha meggyullad a likőr. Ha kész, tedd tányérra, és már ehetitek is. Ha nincs kedved a naranccsal bíbelődni, akkor használhatsz helyette lekvárt.

Főzőiskola

Főzőiskolánkban megtanulhatod a palacsinta elkészítésének titkait is, sok más hasznos konyhai fortély és alaprecept mellett.

Ezt is szeretjük