Isteni finom cseresznyés piskóta, francia recept alapján
A közkedvelt clafoutis
Unod a klasszikus piskótát? Készítsd el a franciák tejszínes kedvencét!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A clafoutis, vagyis a francia piskóta - hasonlóan a mi piskótánkhoz - gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Most a hagyományos, cseresznyés változatot mutatjuk meg neked.

A tejszínnel feldobott klasszikus tészta igazán kellemesen krémes süteményt eredményez, ami szinte elolvad a szájban.

Cseresznyés clafoutis

Hozzávalók: 

  • 50 dkg szép, nagyszemű cseresznye
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1,75 deciliter tej
  • 4 evőkanálnyi főzőtejszín
  • vaníliaaroma

Elkészítési ideje:    

65 perc

Elkészítés menete:

Végy egy lapos, tűzálló tálat, ha esetleg van otthon quiché-formád, akkor azt, és vékonyan vajazd ki. Ha már kellőképp vajas, szórd bele a cseresznyét.

Két tojást és a harmadik sárgáját a cukorral keverd simára egy tálban, óvatosan add hozzá a lisztet és egy csipet sót, úgy, hogy ne legyen csomós a massza, majd a tejet, a tejszínt és az aromát is keverd el benne, úgy, hogy sima masszát kapj.

Ha elkészültél ezzel, akkor egyenletesen oszlasd el a formában várakozó cseresznyéken, és tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Háromnegyed óra múlva a teteje szép barna lesz, ekkor vedd ki a sütőből, várj 5 percet és már tálalhatod is.

Még több sütemény

Ha szereted a házias édességeket, nézd meg képes receptjeinket, hogy ötletet meríthess!

Blog.hu ajánló