Kényelmi megfontolásból gyakran hajlamosak vagyunk a legegyszerűbb dolgokat is készen megvenni, bizonytalan alapanyagokból, bizonytalan forrásból, pedig odahaza is könnyen elkészíthetőek. Rögtön más íze lesz a ketchupnak, a paprikakrémnek, ha a piacról, szerencsésebb esetben a kertből szedett alapanyagokból készíted el, ráadásul teljesen a saját ízlésedre formálhatod. A roppanós házi kovászos uborkánál biztosan nincs finomabb, és a hamburger is úgy lesz az igazi, ha a zsemlét is te készíted el hozzá, a frissen főtt gnocchiról már nem is beszélve, teljesen más élményt ad, mint a bolti változat.

Paprikakrém
Legyen csípős vagy édes, pár üveg paprikakrém minden magyar háztartásban szükséges, hiszen a hazai konyha legtöbb fogása elképzelhetetlen egy kis paprikás íz nélkül. Készítsd el a saját változatodat, temérdek E-szám és egyéb mesterséges adalékok nélkül, és csak élvezd a természetes ízeket!

Gnocchi
Az elmúlt években a krumplinudli olasz változata sosem látott népszerűségre tett szert idehaza. Ez nem lehet véletlen, az isteni krumplis massza kifőzve gyakorlatilag bármilyen szósszal mennyei élményt nyújt, legyen szó a legegyszerűbb paradicsomszószról vagy valami bonyolultabb feltétről.

Hamburgerzsemle
A hamburgerezés reneszánszát éli napjainkban, gyakorlatilag nem telik el hét, hogy ne nyílna a környéken egy újabb hamburgeres, és a házi receptek is egyre gyakrabban cserélnek gazdát. Ne maradj ki ebből a mókából - készíts te is barátaidnak isteni finom hamburgereket, természetesen saját készítésű zsemlével!

Humusz
A Közel-Kelet kedvenc mártogatósa itthon is népszerű étel, szerencsére egyszerűen összedobhatsz belőle akár egy egész hadseregnek elegendő adagot, és bármilyen zöldség vagy saláta mellé kiváló kísérő.

Ketchup
A világszerte népszerű sűrű paradicsomszószt otthon is elkészítheted, minden különösebb rákészülés nélkül. Amire szükséged lesz, az némi friss, finom paradicsom, néhány fűszer és egy jobb robotgép. Ha ezek megvannak, isteni ketchupot készíthetsz, amit aztán tésztákhoz, pizzákhoz vagy akár a házi hamburgerhez is felhasználhatsz.

Kovászos uborka
Aki egyszer kóstolta már az igazi házi kovászos uborkát, az a boltira többé rá sem bír nézni. A különbséget szinte zongorázni lehet, a napon érlelt, roppanós, kapros kovászos uborkánál egyszerűen nincs finomabb savanyúság. Összedobni egyáltalán nem bonyolult, egy nagy dunsztosüveg, jó sok uborka, kapor, némi só, egy nagy karéj kenyér és sok napsütés kell csupán ahhoz, hogy tökéletes legyen, na meg persze némi türelem.

Majonéz
Saláták, rántott ételek, főtt virsli és még ki tudja, hány fogás elengedhetetlen kísérője a majonéz, ami sokkal gazdagabb ízvilágú mártogatós, mint azt a boltokban kapható változatok alapján sejteni lehet. Nem szükséges hozzá különleges összetevő, egy jól felszerelt háztartásban megvan hozzá minden, csak össze kell állítani, illetve a saját ízlésedre formálni.
Isteni nyári zöldköretek
Ha unod már a krumpli-rizs kombót, ideje, hogy másféle köreteket is kipróbálj! Kezdetnek összeválogattuk hét kedvencünket, ami neked is biztosan ízleni fog!
Unod a petrezselymes krumplit? Képeken 7 szuper nyári köret recepttel
Nézegess képeket!
Elolvasom