Így lesz tökéletes a házi tormakrém
Csípős, ízes, isteni
Házi tormát készíteni nagyjából a faék bonyolultságával egyenértékű, reszelj, ízesíts és várj!

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki csípősebben, ki lágyabban, de majd' mindenki szereti a tormát, főtt húsokhoz nincs ennél jobb mártogatós.

Tejszínnel vagy tejföllel utólag még lágyíthatod, és egy kis friss reszelt alma is csodákat művel az ízével, próbáld ki mindenképp!

Házi tormakrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes torma - nagyjából 25 dkg
  • 4 evőkanálnyi - kicsit kevesebb, mint 1 dl 10%-os ecet, esetleg fehérborecet
  • 3 kávéskanálnyi só - ízlés szerint változhat
  • 3 kávéskanálnyi cukor - szintén ízlés szerint alakítható
  • legalább 1 dl víz

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Elsőként kezdd a keverékkel: a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot keverd össze egy tálkában. A tormát pucold meg, majd reszeld le egy tálba, vagy aprítógéppel aprítsd fel. Ha ezzel megvagy, a tormát öntsd le a

lével, ha erősebb keveréket szeretnél, akkor várj egy-két percet ezzel a művelettel, ha kicsit lágyabbat, akkor azonnal a reszelés után.

Ha mindez megvan, egy botmixerrel - vagy ha aprítógéppel csináltad, akkor abban - turmixold egész simára a tormakrémedet, majd fertőtlenített üvegcsékbe adagold ki. Szorosan zárd le őket, és tedd a hűtőbe.

Egyszerre nem érdemes ennél nagyobb adagot csinálni, hiszen minél frissebb, annál jobb, és tényleg nem nagy macera összedobni.

Készítsd magad!

A házilag készített finomságok mindig sokkal jobbak, mint bolti társaik, próbáld ki az alábbiakat, variáld kedvedre az arányokat, és találd meg a kedvenceidet!

Ezt is szeretjük