Így lesz tökéletes a házi tormakrém
Csípős, ízes, isteni
Házi tormát készíteni nagyjából a faék bonyolultságával egyenértékű, reszelj, ízesíts és várj!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki csípősebben, ki lágyabban, de majd' mindenki szereti a tormát, főtt húsokhoz nincs ennél jobb mártogatós.

Tejszínnel vagy tejföllel utólag még lágyíthatod, és egy kis friss reszelt alma is csodákat művel az ízével, próbáld ki mindenképp!

Házi tormakrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes torma - nagyjából 25 dkg
  • 4 evőkanálnyi - kicsit kevesebb, mint 1 dl 10%-os ecet, esetleg fehérborecet
  • 3 kávéskanálnyi só - ízlés szerint változhat
  • 3 kávéskanálnyi cukor - szintén ízlés szerint alakítható
  • legalább 1 dl víz

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Elsőként kezdd a keverékkel: a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot keverd össze egy tálkában. A tormát pucold meg, majd reszeld le egy tálba, vagy aprítógéppel aprítsd fel. Ha ezzel megvagy, a tormát öntsd le a

lével, ha erősebb keveréket szeretnél, akkor várj egy-két percet ezzel a művelettel, ha kicsit lágyabbat, akkor azonnal a reszelés után.

Ha mindez megvan, egy botmixerrel - vagy ha aprítógéppel csináltad, akkor abban - turmixold egész simára a tormakrémedet, majd fertőtlenített üvegcsékbe adagold ki. Szorosan zárd le őket, és tedd a hűtőbe.

Egyszerre nem érdemes ennél nagyobb adagot csinálni, hiszen minél frissebb, annál jobb, és tényleg nem nagy macera összedobni.

Készítsd magad!

A házilag készített finomságok mindig sokkal jobbak, mint bolti társaik, próbáld ki az alábbiakat, variáld kedvedre az arányokat, és találd meg a kedvenceidet!

Ezt is szeretjük