Illatos karácsonyi húsleves
Az ünnepi asztal fontos kelléke a húsleves, amit karácsonykor érdemes megbolondítani.
Egy nagy lábosnyi gyöngyöző, gazdagon megpakolt, forró húslevesnek képtelenség ellenállni, a nagy hidegben pedig pláne. Készítsd el a család kedvencét az ünnepek ideje alatt is!
Ha macerásnak és hosszúnak találod a marhahúsleves elkészítését, lényegesen olcsóbb, gyorsabb, de nem kevésbé finom megoldás lehet, ha csirkéből készíted. Mindent csinálj ugyanúgy, csak a húst cseréld ki, és a főzési időket felezd meg!
Karácsonyi húsleves
Hozzávalók:
- 2 kg marhahús - különböző részek
- 7 sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 2 nagyobb fej zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 3 kisebb fej karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- só, egész bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra
Elkészítés menete:
Az első és legfontosabb lépés, ha már megvan az összes hozzávaló, az, hogy a húst alaposan mosd át, majd bő vízben tedd fel főni - ilyen húsmennyiséghez körülbelül 5 liter víz szükséges, tehát ne a legkisebb edényedet használd erre a célra. Amíg a hús vize felforr, addig van időd a zöldségekkel bíbelődni. Tisztítsd meg mindet a megfelelő módon, majd darabold fel hangulatodnak megfelelő formájúra őket - van, aki karikákra szereti, mások hasábokat faragnak a zöldségekből, mindkét verzió teljesen jó lesz. Körülbelül egy órányi főzés után szedd le a habot egy szűrőkanál segítségével a vízről - de akár rajta is hagyhatod, szebb nélküle, de jó lesz vele is -, aztán sózd meg kedved és ízlésed szerint. Szórj bele egy kanálnyi egész borsot, és tedd bele a fokhagymákat.
Ha ezek belekerültek, szép lassan elkezdheted adagolni a zöldségeket: első körben mehet bele a hagyma, a zeller és a fehérrépa, aztán egy jó fél órával később a többiek is. Ha keményebben szereted, akkor akár később is, a lényeg, hogy minden belekerüljön, majd fedd le az egészet, és kis lángon főzd. A főzés vége előtt 10-15 perccel tedd bele a petrezselymet is, aztán kóstold meg: ha úgy érzed, hogy szükséges, ízesítsd, még mielőtt leveszed a tűzről. A húst és a zöldségeket szedd ki egy külön tálba, hogy mindenki kedvére válogathasson belőlük, és már tálalhatod is.
Egyszerű, de nagyszerű krémlevesek
Ha finom, melengető, könnyű és pikkpakk elkészíthető ételre vágysz, akkor bizony krémlevest szeretnél enni: válaszd ki kedvencedet!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- sárgarépa
Laktató babgulyás
- fokhagyma
- hagyomány
Köményes rántott leves
- hal
- nyár