Illatos karácsonyi húsleves

Különleges ünnepi fogás

Az ünnepi asztal fontos kelléke a húsleves, amit karácsonykor érdemes megbolondítani.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nagy lábosnyi gyöngyöző, gazdagon megpakolt, forró húslevesnek képtelenség ellenállni, a nagy hidegben pedig pláne. Készítsd el a család kedvencét az ünnepek ideje alatt is!

Ha macerásnak és hosszúnak találod a marhahúsleves elkészítését, lényegesen olcsóbb, gyorsabb, de nem kevésbé finom megoldás lehet, ha csirkéből készíted. Mindent csinálj ugyanúgy, csak a húst cseréld ki, és a főzési időket felezd meg!

Karácsonyi húsleves

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahús - különböző részek
  • 7 sárgarépa
  • 4 fehérrépa
  • 2 nagyobb fej zeller
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 3 kisebb fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, egész bors

Elkészítés ideje:

Két és fél óra

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb lépés, ha már megvan az összes hozzávaló, az, hogy a húst alaposan mosd át, majd bő vízben tedd fel főni - ilyen húsmennyiséghez körülbelül 5 liter víz szükséges, tehát ne a legkisebb edényedet használd erre a célra. Amíg a hús vize felforr, addig van időd a zöldségekkel bíbelődni. Tisztítsd meg mindet a megfelelő módon, majd darabold fel hangulatodnak megfelelő formájúra őket - van, aki karikákra szereti, mások hasábokat faragnak a zöldségekből, mindkét verzió teljesen jó lesz. Körülbelül egy órányi főzés után szedd le a habot egy szűrőkanál segítségével a vízről - de akár rajta is hagyhatod, szebb nélküle, de jó lesz vele is -, aztán sózd meg kedved és ízlésed szerint. Szórj bele egy kanálnyi egész borsot, és tedd bele a fokhagymákat.

Ha ezek belekerültek, szép lassan elkezdheted adagolni a zöldségeket: első körben mehet bele a hagyma, a zeller és a fehérrépa, aztán egy jó fél órával később a többiek is. Ha keményebben szereted, akkor akár később is, a lényeg, hogy minden belekerüljön, majd fedd le az egészet, és kis lángon főzd. A főzés vége előtt 10-15 perccel tedd bele a petrezselymet is, aztán kóstold meg: ha úgy érzed, hogy szükséges, ízesítsd, még mielőtt leveszed a tűzről. A húst és a zöldségeket szedd ki egy külön tálba, hogy mindenki kedvére válogathasson belőlük, és már tálalhatod is.

Egyszerű, de nagyszerű krémlevesek

Ha finom, melengető, könnyű és pikkpakk elkészíthető ételre vágysz, akkor bizony krémlevest szeretnél enni: válaszd ki kedvencedet!

Finom, kalóriaszegény krémlevesek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

babgulyas fustolt csulokkel lead
  • paprika
  • sárgarépa

Laktató babgulyás

leves lead
  • fokhagyma
  • hagyomány

Köményes rántott leves

Ezt is szeretjük