Halászlé bográcsban
Ízletes klasszikus
A nyár a strandolások és a vízi mókák mellett a halfogyasztás szezonja, rakj tüzet, kapd elő a bográcsot és főzz halászlét!

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A halászlé a túlmisztifikált ételek nagykönyvének meghatározó darabja, pedig semmi bonyolult nincs benne, kezdj neki bátran, mindenkinek ízleni fog!

Tájegységenként eltérő módon készítik, egy fix pont azonban minden halászlénél van, ez pedig nem más, mint a mellé fogyasztandó, jó nagy szelet friss, fehér kenyér.

Halászlé bográcsban

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított, darabolt ponty, belsőségekkel
  • 25 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb hal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés ideje:

2 óra

Elkészítés menete:

Az előkészített halhúst sózd be, majd hagyd állni legalább egy órát. Ha letelt az erre szánt idő és a bogrács előkerült, nameg alatta a tűz már megfelelő - lobogó tűzre lesz szükséged, nem parázsra! -, akkor rendezd el a halszeleteket - a belsőséget még ne! - és a kisebb-nagyobb darabokra vágott hagymát a bogrács alján, majd öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel.

Amikor elkezd forrni és már nem habos, keverd hozzá a pirospaprikát is. Főzd így nagyjából 20 percig, majd add hozzá a csípős paprikát és a bort is, aztán hagyd fortyogni még fél órát és már kész is a remekmű.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló