8 selymes nyári pohárkrém a meleg napokra: egyikhez sem kell bekapcsolni a tűzhelyt

Nyáron a hűsítő desszertek esnek a legjobban: a pohárkrémek hidegen jók, és alig van velük munka.

Hideg pohárkrémek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki egyszer rákapott a hűsítő pohárkrémekre, hamar a rabjukká válhat. Az édes, krémes desszertekkel alig van munka, általában még a tűzhelyt sem kell bekapcsolni hozzájuk, csak ki kell várni, hogy a hűtőben néhány óra alatt összeálljanak az ízek.

Nyáron a gyümölcsös pohárkrémeknek igazi szezonjuk van: nagyon finomak a málnával, bogyós gyümölcsökkel, sárgabarackokkal készített változatok. A klasszikus olasz desszert, a panna cotta igazi jolly joker, ami önmagában is finom, az alapreceptet pedig bármilyen gyümölccsel feldobhatod.

Hűsítő pohárkrémek

A csokirajongók is jó helyen járnak: a mikróban néhány perc alatt felolvasztott csokoládé tökéletes alapot ad bármilyen kanalazni való desszertnek. Ezekhez a receptekhez jól megy valamilyen ropogós alap, például keksz, babapiskóta vagy mézédes granola. 

A csoki és a banán párosa ebben a villámgyors desszertben is tökéletesen működik.
Ha meleged van, ezzel a citromos pohárkrémmel nem nyúlhatsz mellé. Sűrű görög joghurtból készítve tökéletes.
A tiramisu pohárdesszertként is jól működik, ha pedig gesztenyével dobod fel, senki nem fog tudni ellenállni neki.
Végre itt az édes sárgabarack. Használd ki a szezont, és készíts belőle csodás mascarponés desszertet.
Érdemes megtanulni a híres olasz desszert, a panna cotta alapreceptjét, amelyet utána úgy variálsz, ahogy csak kedved tartja.
A mennyei málnás-mascarponés pohárkrém rétegei között granola roppan.
A túró és a kókusz remekül egészíti ki egymást, és bármilyen gyümölcs jól megy melléjük.
A sajttorta pohárdesszert formájában is jól működik: így jóval kevesebb a munka is vele.

Kicsit több időd van, de a tűzhelyt nem szívesen kapcsolnád be?  

Készíts ellenállhatatlan vegán sajttortát kesudiós alappal és sok-sok kókusszal!

Hihetetlenül finom vegán sajttorta sütés nélkül: a krém kókusztejből és kesudióból áll

A sajttorta is lehet vegán: a krém alapját most növényi tej és kesudió alkotja.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük