Krémes, csokis sajttorta pohárban: mennyei kanalas édesség sütés nélkül
A csokis sajttorta igazi megúszós desszert, a kétféle krém selymes, könnyed, és pohárba rétegezve nagyon mutatós.

csokis-mascarpnes-poharkrem
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis sajttorta remek megoldás, ha nincs kedved sütni, mégis extra finom édességet ennél. A kekszes, ropogós alapra kétféle fantasztikus krém is kerül. A mascarponés és a csokis réteg együtt mennyei. Kényelmesen összedobod 15-20 perc alatt, és el sem tudod hibázni.

Csokis sajttorta pohárban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg étcsoki
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg keksz
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet morzsold szét a kezeddel, keverd hozzá az olvasztott vajat és egy evőkanál cukrot. Oszd el egyformán négy pohárba vagy tálkába. A mascarponét keverd simára két deci tejszínnel és a maradék cukorral. A csokis réteghez melegítsd össze a jó minőségű étcsokit és a maradék két deci tejszínt, és add hozzá a keményítőt. A kekszre öntsd a mascarponét és a csokis réteget. Ízlés szerint díszítsd tejszínhabbal, csokiforgáccsal vagy magvakkal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
A csokis tiramisut is feltétlenül próbáld ki! Csokival megbolondítva még csábítóbb.

Ezt is szeretjük