Hűsítő mascarponés pohárkrém sárgabarackkal: húsz perc munka van vele, utána a hűtő dolgozik

A sárgabarackos, mascarponés pohárkrém igazán hűsítő kanalaznivaló a nagy melegben.

sargabarackos poharkrem
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami könnyed, hamar összeállítható desszertre vágysz, a sárgabarackos, mascarponés pohárkrémet neked találták ki. A krémet görög joghurt is dúsítja, a sárgabarack pedig rétegzés előtt fehérborban puhul meg.

Sárgabarackos, mascarponés pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg görög joghurt
  • 4 db sárgabarack
  • 2.5 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A barackot alaposan mosd meg, magozd ki és kockázd fel. Tedd egy lábosba, szórd meg a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal, öntsd fel a borral, és öt perc alatt főzd össze. A hideg tejszínt verd kemény habbá, a mascarponét vegyítsd el a joghurttal és a vaníliás cukorral, majd forgasd a tejszínhabba. Ha a barack kihűlt, rétegezd poharakba a mascarponés krémmel, és fogyasztásig tartsd a hűtőben. Ha gyerekek is esznek belőle, a bort egyszerűen cseréld vízre.

A habkönnyű, savanykás citrommousse is nagyon finom, hűsítő desszert.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük