Álomfinom gesztenyés tiramisu: mirelitből is nagyon könnyen készen van
A gesztenyés tiramisu-pohárkrém egyszerre elegáns, mégis nagyon könnyen elkészíthető desszert.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
A gesztenyés édességek rajongói imádni fogják ezt a tiramisu-pohárkrémet, ami maga a megtestesült elegancia és tökéletesség. Ünnepi alkalmakra vagy akár egy egyszerű vasárnap délutánra sem kell ennél finomabb desszert.
Gesztenyés tiramisu-pohárkrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál porcukor
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
Elkészítés előtt néhány órával a tejszínt hűtsd be, hogy habbá tudd verni, a gesztenyepürét pedig szobahőmérsékleten olvaszd ki.
A hideg tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, és így verd tovább, amíg szépen megáll. A felolvadt gesztenyepürét keverd el a mascarponéval, majd forgasd bele a tejszínhabot.
A babapiskótát törd akkora darabokba, hogy beleférjenek a kiválasztott poharakba. Mártsd meg őket kávéban. Egy réteg babapiskótát helyezz el a poharak aljában, kanalazd rá a gesztenyés krémet, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején krém legyen. Szórd meg az adagokat kevés kakaóporral, és tedd a poharakat a hűtőbe.
Sok klasszikus édességnek áll jól a gesztenye: sajttortát is készíthetsz a felhasználásával.
Még több recept