Álomfinom gesztenyés tiramisu: mirelitből is nagyon könnyen készen van
A gesztenyés tiramisu-pohárkrém egyszerre elegáns, mégis nagyon könnyen elkészíthető desszert.
A gesztenyés édességek rajongói imádni fogják ezt a tiramisu-pohárkrémet, ami maga a megtestesült elegancia és tökéletesség. Ünnepi alkalmakra vagy akár egy egyszerű vasárnap délutánra sem kell ennél finomabb desszert.
Gesztenyés tiramisu-pohárkrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 dkg mirelit gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál porcukor
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
Elkészítés előtt néhány órával a tejszínt hűtsd be, hogy habbá tudd verni, a gesztenyepürét pedig szobahőmérsékleten olvaszd ki.
A hideg tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, és így verd tovább, amíg szépen megáll. A felolvadt gesztenyepürét keverd el a mascarponéval, majd forgasd bele a tejszínhabot.
A babapiskótát törd akkora darabokba, hogy beleférjenek a kiválasztott poharakba. Mártsd meg őket kávéban. Egy réteg babapiskótát helyezz el a poharak aljában, kanalazd rá a gesztenyés krémet, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején krém legyen. Szórd meg az adagokat kevés kakaóporral, és tedd a poharakat a hűtőbe.
Sok klasszikus édességnek áll jól a gesztenye: sajttortát is készíthetsz a felhasználásával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept