Álomfinom gesztenyés tiramisu: mirelitből is nagyon könnyen készen van
A gesztenyés tiramisu-pohárkrém egyszerre elegáns, mégis nagyon könnyen elkészíthető desszert.

gesztenyes tiramisu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gesztenyés édességek rajongói imádni fogják ezt a tiramisu-pohárkrémet, ami maga a megtestesült elegancia és tökéletesség. Ünnepi alkalmakra vagy akár egy egyszerű vasárnap délutánra sem kell ennél finomabb desszert.

Gesztenyés tiramisu-pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dkg mirelit gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg babapiskóta
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál porcukor
  • kakaópor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítés előtt néhány órával a tejszínt hűtsd be, hogy habbá tudd verni, a gesztenyepürét pedig szobahőmérsékleten olvaszd ki.

A  hideg tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, és így verd tovább, amíg szépen megáll. A felolvadt gesztenyepürét keverd el a mascarponéval, majd forgasd bele a tejszínhabot. 

A babapiskótát törd akkora darabokba, hogy beleférjenek a kiválasztott poharakba. Mártsd meg őket kávéban. Egy réteg babapiskótát helyezz el a poharak aljában, kanalazd rá a gesztenyés krémet, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején krém legyen. Szórd meg az adagokat kevés kakaóporral, és tedd a poharakat a hűtőbe.

Sok klasszikus édességnek áll jól a gesztenye: sajttortát is készíthetsz a felhasználásával.

Ezt is szeretjük