Az egyik legfinomabb hűsítő desszert nyáron: rétegezett málnás, mascarponés pohárkrém
A krémes, málnás poharas desszert már ránézésre csábító. Ha megkóstolod, akkor még jobban odaleszel érte.

malnas-mascarpones-poharkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Varázsolj néhány hozzávalóból kiváló desszertet pillanatok alatt! A mascarpone nem csak tiramisuba jó, számtalan pohárkrém alapja lehet. Keksz helyett ezúttal granolával készül. Egészségesebbé teheted, ha nádcukorral vagy eritrittel édesíted. Érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben jól lehűlni. 

Málnás, mascarponés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg málna
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg granola
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt verd kemény habbá, keverd hozzá a fixálót, a kétféle cukrot, adagold hozzá a mascarponét, és forgasd össze. A málnát mosd meg, és csepegtesd le. A hozzávalókat kanalazd mutatós poharakba, tálkákba.
Alulra szórj kevés granolát, arra mehet a krém, majd a málna. Folytasd tovább a rétegezést. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a krém megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek.
Mennyei málnás sajttortát is készíthetsz könnyedén. Ezt a változatot nem kell sütni.

Ezt is szeretjük