Háromzöldséges rakottas
Ha nincs ötleted a vacsorához, próbáld ki zöldséges rakottasreceptünket, mert gyorsan elkészül, egészséges, és finom is.
Egy kiadós rakottas mindig jól jön. Például, ha későn érsz haza a munkából, és a családnak vacsorát kell adni, de akkor is, ha még millió dolgod van otthon, és nincs időd főzőcskézni.
Csak szeleteld fel a zöldségeket, rétegezd őket egy tepsiben, és már dobhatod is be a sütőbe. Amíg pirosra sül, addig akár meg is tudsz teríteni. Próbáld ki receptünket!
Háromzöldséges rakottas
Hozzávalók:
- 5 dkg fekete olívabogyó
- 5 közepes cukkini
- 5 nagyobb paradicsom
- 5 szál kakukkfű
- 2 közepes padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl húsleves kockából
- olívaolaj
- só
- bors
A padlizsánt és a hagymákat hámozd meg, majd szeleteld fel őket vékonyan. A paradicsomot és a cukkinit szintén. Egy tepsit kenj ki az olívaolajjal, és rétegezed bele a zöldségeket sorban.
Szórd meg sóval, borssal ízlésed szerint. A kakukkfüvet aprítsd fel, és az olívabogyókkal együtt szórd rá a rakottas tetejére. Hat evőkanálnyi olívaolajat keverj össze a húslevessel, és öntsd a rakottas tetejére. A tepsit told előmelegített sütőbe, és nagyjából egy órán keresztül süsd közepes lángon - 180 fokon -, hogy minden zöldség megpuhuljon. Ízlésed szerint sütés előtt akár sajttal is megszórhatod a zöldségek tetejét, így még különlegesebb ízt kapsz.
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- egytálétel
A legfinomabb rakott krumplik őszre

- krumpli
- cukkini
4 gyors rakottas 25 perc alatt

- egytálétel
- rakott zöldség