Hagymaleves másképp

Immunerősítő változat

A hagymalevest sokféleképpen el lehet készíteni, ha fokhagymát adsz hozzá, és sütőtökkel gazdagítod, nem lesz gondod a náthával.

A hagymaleves igazán jó fogás a náthagazdag időszakban, főleg, ha nemcsak pórét teszel bele, hanem fokhagymát is.

Immunerősítő hatását fokozhatod, ha sütőtökkel kevered, ráadásul érdekes és nagyon finom levest adhatsz vacsorára az asztalra.

Hagymaleves másképp

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín vagy tej
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyem
  • olaj

A sütőtököt kockázd fel, a pórét karikázd, a fokhagymát pedig préseld le. Kevés olajon forgasd át a zöldségeket, fűszerezd, majd öntsd fel másfél liter vízzel.

Ha a puhára párolódtak, akkor öntsd hozzá a tejszínt, és botmixerrel pépesítsd. Pirított kenyérkockával vagy sajtdarabkákkal gazdagítva tálald.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük