Így készül a fűszeres palócleves
Egy kiadós leves főételnek is megteszi, és az a jó, ha nem kell vele sokat szöszmötölni, csak felteszed főni, és néha ránézel.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a fűszeres, magyaros ételeket, de a gulyást már unod, akkor próbáld ki a nem kevésbé finom palóclevest.

A recept hasonló hozzávalókon alapszik, mégis más. Ha jó az idő, bográcsban is megfőzheted.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Az olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel.

Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és, ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük