5 hipergyors sült hús szombatra
Húzhatod nyársra, szeletelheted, készítheted pikánsan vagy édesen, a sült hús mindig jó választás a hétvégi ebédekhez.
Hétvégére valami finom dukál, ugyanakkor az is szempont a menü megtervezésénél, hogy az, akinek a főzés gondja a nyakába szakad, ne töltsön órákat a konyhában.
A sült hús ideális megoldás mindkét problémára. Ha nem a kertben grilleztek, akkor is készíthetsz gyorsan ropogós, ínycsiklandó húsokat.
Ha pedig apró darabokra szelve húzod nyársra a hozzávalókat, akkor még gyorsabban elkészülnek.
Szűzérmék rozmaringgal
Hozzávalók:
- 2 sertés szűzérme
- 12 szelet bacon
- 1 csokor friss rozmaring
Mosd meg a húst, majd vágd 12 egyenlő szeletre. Szúrj át a hússzeleteken egy-egy rozmaringágat, majd tekerd őket egy-egy baconszeletbe. Felváltva tűzd fel a kis csomagokat nyársakra. Süsd a nyársak mindkét oldalát 3-4 percig.
Sütőben is elkészítheted, ekkor tűzálló tálra fektesd, és közepes lángon süsd 10-15 percig.
Egyszerű csirkenyárs
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors
- kevés olaj
A csirkemellet vágd közepes nagyságú, egyenlő méretű darabokra. A hagymát negyedeld fel, majd szedd cikkekre. Húzd fel a nyársra felváltva a húst és a hagymát, sózd és borsozd, majd spricceld meg egy kevés olajjal. Fektesd a nyársakat enyhén kiolajozott tűzálló tálba, és közepes lángon süsd addig, amíg a hús meg nem pirul.
Borjúérmék
Hozzávalók:
- 8 borjúérme, egyenként körülbelül 8 dkg
- 1 citrom reszelt héja
- 4 kis hagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
A húst dörzsöld be a citromhéjjal és a borssal. A hagymát pucold meg, és kockázd fel. Serpenyőben melegíts olajat, és a húsok mindkét oldalát süsd két percig. A vajat olvaszd meg a serpenyőben, a hagymát párold meg rajta. Ha üveges, akkor öntsd hozzá a fehérbort, és sűrítsd be a mártást. Halmozd a hagymát a húsra, és már tálalhatod is.
Édes-pikáns sült hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell
- 3 narancs
- 1 evőkanál méz
- kevés vaj
- só
- két késhegynyi chilipor
Melegítsd elő a sütőt közepes lángon. A csirkemelleket kicsit klopfold ki, majd vajazd meg a tetejüket. A narancsokat hámozd meg egészen, úgy, hogy csak a gyümölcshús maradjon meg. Kicsit sózd meg a húst, fektesd tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe. A mézet és a chiliport keverd össze. Ha nem elég folyós, akkor egy kevés vizet is adhatsz hozzá. Borítsd be a csirkemelleket a naranccsal, majd csurgasd rá a mézet. Told a sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borsos steak
Hozzávalók:
- 4 szelet marha színhús
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Vágd ketté a húsokat, és óvatosan klopfold 2 centi vastagra. A borsot azelőtt őröld meg, hogy felhasználnád. Két-három evőkanál olívaolajjal, a sóval keverd össze, majd ezzel dörzsöld be a húsok mindkét felét. Kevés olajon, közepes lángon süsd meg serpenyőben. Attól függően, hogy szereted, oldalanként számolj 3-5 percet.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka