Gyors eperlekvár
Ha eddig ódzkodtál a lekvárkészítéstől, most nyugodtan belefoghatsz, hamar kész lesz, és a végeredmény isteni, bizony!
Az eper finom, bárhogy is fogyaszd, és a zord tél kellős közepén is élvezheted a friss gyümölcs zamatát, mégpedig lekvár formájában, ráadásul alig egy óra elfoglaltságot igényel az egész.
A pektinalapú zselésítő anyagoknak köszönhetően szinte bármilyen gyümölcsből pikk-pakk remek lekvárt rittyenthetsz, ami után még a nagyi is elégedetten csettint majd.
Gyors eperlekvár
Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 40 dkg cukor
- 1,5 csomag dzsemfix - 3:1
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Ha beszerezted a hozzávalókat, a gyümölcsöt mosd át jó alaposan, csumázd ki, darabold fel ízlésednek megfelelően, majd nevezz ki egy alkalmas lábast lekvárfőző edénynek, és tedd bele az egészet. Egy botmixerrel pürésítsd az eprek körülbelül háromnegyedét. Gyújts alá, szórd az edénybe a maradék két hozzávalót is, és várd meg, amíg elkezd forrni, arra azért ügyelj, hogy ne égjen le, a legjobb, ha folyamatosan kevergeted.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha beindult a forrás, még egy-két percig hagyd a tűzön, utána zárd el. Ezt követően már nincs más dolgod, mint a kiválasztott - és sterilizált - befőttesüvegekben eltenni a kamrába a finom gyümölcslekvárt.
Isteni és gyors desszertek a lekvár alá vagy mellé
OLVASD EL EZT IS!
- cseresznye
- piskóta
Omlós cseresznyés piskóta
- cukor
- eper
Ínycsiklandó vaníliás krémes, eperrel
- muffin
- mák