Gyors eperlekvár
Ezt mindenki el tudja készíteni
Ha eddig ódzkodtál a lekvárkészítéstől, most nyugodtan belefoghatsz, hamar kész lesz, és a végeredmény isteni, bizony!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eper finom, bárhogy is fogyaszd, és a zord tél kellős közepén is élvezheted a friss gyümölcs zamatát, mégpedig lekvár formájában, ráadásul alig egy óra elfoglaltságot igényel az egész.

A pektinalapú zselésítő anyagoknak köszönhetően szinte bármilyen gyümölcsből pikk-pakk remek lekvárt rittyenthetsz, ami után még a nagyi is elégedetten csettint majd.

Gyors eperlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 40 dkg cukor
  • 1,5 csomag dzsemfix - 3:1

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Ha beszerezted a hozzávalókat, a gyümölcsöt mosd át jó alaposan, csumázd ki, darabold fel ízlésednek megfelelően, majd nevezz ki egy alkalmas lábast lekvárfőző edénynek, és tedd bele az egészet. Egy botmixerrel pürésítsd az eprek körülbelül háromnegyedét. Gyújts alá, szórd az edénybe a maradék két hozzávalót is, és várd meg, amíg elkezd forrni, arra azért ügyelj, hogy ne égjen le, a legjobb, ha folyamatosan kevergeted.

Ha beindult a forrás, még egy-két percig hagyd a tűzön, utána zárd el. Ezt követően már nincs más dolgod, mint a kiválasztott - és sterilizált - befőttesüvegekben eltenni a kamrába a finom gyümölcslekvárt.

Isteni és gyors desszertek a lekvár alá vagy mellé

Ezt is szeretjük