Omlós cseresznyés piskóta
Nyári kedvenc
Egy finom, gyümölccsel alaposan megpakolt piskótánál kevés jobb desszert van, legyen szó ünnepről vagy hétköznapról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha láttál már közelről sütőt, akkor a piskótakészítés nem okozhat gondot, az egyik legegyszerűbb - és többek között ezért a legnagyszerűbb - sütemény, amit készíthetsz.

Ha elkészült, szórj a tetejére porcukrot, vagy amíg sül, készíts hozzá vaníliasodót, és azt rákanalazva fogyaszd, mennyei lesz!

Cseresznyés piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg magozott cseresznye

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd simára a cukorral és a vaníliás cukorral.

Ha elérted a megfelelő állapotot, szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd az egészet simára. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, és ügyelve, hogy ne törjön, keverd a másik masszához.

Ha mindezzel készen vagy, végy elő egy alkalmas formát, béleld ki sütőpapírral, töltsd bele a tészta felét, szórd rá a cseresznye felét, majd ismételd meg az egészet, és told a sütőbe 180 fokra, körülbelül 25-30 percre, amikor szép barna, akkor jó.

OLVASD EL EZT IS!

brios lead
  • kelt tészta
  • édességek

Omlós csokis briós reggelire

Ezt is szeretjük