4 grillezett finomság
Minden nyár legnagyobb slágere az otthoni grillparty! Nem is csoda, hiszen ki ne szeretne jó társaságban jókat inni és még jobbakat enni? Te is imádod ezeket az estéket!

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Szupernőies nyári szoknyák, testalkat szerint: széles csípőre és rövid lábakra is van jó fazon »

Ínycsiklandó fehérjeturmix, amitől egész nap pörög az anyagcsere »

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Grillezett fűszeres tonhal

Hozzávalók:

  • 70 dkg fagyasztott tonhal
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • törött bors

A grillsütõ rácsát olajozd be, a sütőt gyújtsd be. Közben az összes fűszert, a zúzott fokhagymát és az olajat, mustárt és ketchupot keverd mártássá.

A tonhalat szeleteld fel. A halszeleteket fektesd a grillsütõ rácsára és kend be a fűszeres keverékkel. 5-6 perc múlva fordítsd meg, és a másik oldalát is kend be. További 5-6 percnyi sütés után tálalható is. Amíg a hal sül, készíts hozzá burgonyapürét, ami a hozzávaló köret lesz.

Töltött paradicsom grillezve

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb érett paradicsom
  • 1 szelet pirítós
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt
  • bors
  • apróra vágott fűszernövények

A paradicsomokat fejezd le és kapard ki. A pirítóst kockázd fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra, keverd össze a többi hozzávalóval, majd töltsd az üregekbe. A paradicsomokat csomagold alufóliába és süsd meg a grillrácson.

Grillen öntött, töltött cukkíni

Hozzávalók:

  • 80 dkg cukkíni
  • 15 dkg krémsajt
  • fél csomó metélőhagyma
  • 1 dl tejföl
  • törött bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő

A megmosott cukkinit gyengén ételízesítős vízben főzd 8-10 percig, majd hosszában vágd ketté, magházát kanállal emeld ki, és tedd keverőtálba. Add hozzá a krémsajtot, ízesítsd sóval, finomra vágott metélőhagymával, és őrölt borssal, majd keverd habosra, simára. A cukkínit töltsd meg az így elkészített ízes keverékkel. Kivajazott tűzálló tálba fektesd egymás mellé. Önts rá egy kevés tejfölt és szórd meg pirospaprikával. A grillsütőbe téve süsd 6-8 percig.

Csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke egyben
  • 1 és fél fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 citrom leve

A csirkét kívül-belül töröld tisztára, majd a belsejét dörzsöld be citromlével. Kívül-belül sózd, borsozd. A hasüregbe tömködj egy csomó petrezselyemzöldet. A nyársat úgy szúrd át rajta, hogy egyenletes legyen a súlyelosztása. Erős parázsnál forgatva süsd meg. Közben néha csepegtess rá kevés olajat.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük