3 fogyókúrás grillrecept, amit bent a tűzhelyen és kint a kertben is elkészíthetsz

Vacsorára, grillezéshez vagy piknikezéshez is ajánljuk. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy melegszik az idő, egyre inkább vágyik az ember a szabadba sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Az ilyenkor elfogyasztott ételeknél azonban már nem árt figyelni arra, hogy ne legyenek túl nehezek, hiszen a bikiniszezon is közeledik. Mindemellett nem kell lemondani a finom ízekről, úgy is grillezhetsz, hogy a húsoknak, zöldségeknek senki ne tudjon ellenállni - erre mutatunk alább három remek receptet.

Zsírosabb hús helyett készíts sovány csirkesaslikot, a húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket fűzz, és ne majonézes krumpli salátával tálald, hanem egy adag üde, karcsúsító, vérnarancsos-grépfrútos édeskömény-salátával.

A vegákra is gondoltunk

Azok részére, akik nem esznek húst, grillezz cukkinit, és pakolj rá csupa íz caprese salátát! Hogyan? Íme, a legtrendibb grillreceptek a most hétvégi Gardenexpótól, az ország legnagyobb kertiéletmód-kiállításától.

Csirkesaslik light

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db csirkecombfilé
  • grillfűszer ízlés szerint
  • 1 biocitrom
  • 1 csokor újhagyma
  • bambusz vagy fém saslikpálcák

A csirkecombfilét fűszerezd kedvenc grillfűszereiddel, majd vágd a húst falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteld fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágd kétujjnyi darabokra, majd fűzd felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süsd meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyd pihenni öt percig, lefedve.

Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza

Grillezett cukkini caprese

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db zsenge salátacukkini
  • 4 db paradicsom
  • 2 db bivalymozzarella
  • só, frissen őrölt bors
  • pár csepp extra szűz olívaolaj
  • friss bazsalikomlevelek

A cukkinit felezd el hosszában, finoman sózd, és pár percig grillezd a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süsd roppanósra, majd pakold meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerj rájuk borsot, locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.

Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza

Vérnarancs-grépfrút édeskömény-saláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 gumó édeskömény
  • 100 g rukkola
  • 2 kis fej salottahagyma
  • 2 grépfrút
  • 2-3 vérnarancs
  • maréknyi fekete vagy Kalamata-olajbogyó
  • pár evőkanál citromos vagy mandarinos olívaolaj
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

A konyhakész - megpucolt, megmosott - édesköményt és salottahagymát vékonyra szeleteld fel, salátástálban keverd össze a rukkolával. A grépfrútot és a vérnarancsot hámozd meg és filézd ki, a filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből facsard a levet a salátára. Locsold meg az egészet kevés citromos vagy mandarinos olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot, add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd össze, és azonnal tálald.

Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza

Idén tízedik alkalommal rendezik meg a Gardenexpót, ahol a legújabb kerti trendek, bútorok, medencék, árnyékolók és páratlan kertikonyha-kínálat vár: faszenes és gázgrillek, egyedi építésű kemencék, bográcsozók, hordozható grillek és még szmókerek is lesznek a hétvégi kiállításon, melyekhez minden eszközt, kiegészítőt is megvásárolhatsz.

A különböző kerti grillek beépítésére, kész kültéri konyha kialakítására is láthatsz megoldásokat hagyományos, modern vagy akár rusztikus kivitelben. Ha előre regisztrálsz a www.gardenexpo.hu oldalon, egy kerti grillt is nyerhetsz!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük