Fűszeres körteleves
A gyümölcsleves nem csak jeges lehet. Próbáld ki a fűszeres körtelevest, és meglátod, hogy jó, ha nem teszed a hűtőbe.
A körte, bár már nyáron érik, valamiért az őszhöz kötődik. Különleges íze és illatos húsa tökéletessé teszi arra, hogy a nyers fogyasztáson túl finom fogásokat készíts belőle.


A gyümölcslevest nemcsak hidegen eheted, hanem forrón is. Így megfázásra is jó lehet egy fűszeres körteleves.
Fűszeres körteleves
Hozzávalók:
- 80 dkg körte
- 4 szem szegfűszeg
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál liszt
A meghámozott, felszeletelt körtét tedd egy lábasba, és öntsd fel egy liter vízzel. Dobd a szegfűszeget a körtéhez, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítsd. Forrald fel, és kis lángon két percig főzd. Közben keverd a joghurtot a liszttel simára.
A forró levesből merj bele egy keveset, dolgozd simára, majd folyamatosan kevergetve öntsd a körtére, és két-három percig forrald. Hidegen és melegen egyaránt finom.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- sütőtök
Immunerősítő tökleves, tele A-vitaminnal

- bor
- leves
Könnyű fehérboros szőlőleves

- leves
- antioxidáns