Fűszeres körteleves
Forrón az igazi
A gyümölcsleves nem csak jeges lehet. Próbáld ki a fűszeres körtelevest, és meglátod, hogy jó, ha nem teszed a hűtőbe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A körte, bár már nyáron érik, valamiért az őszhöz kötődik. Különleges íze és illatos húsa tökéletessé teszi arra, hogy a nyers fogyasztáson túl finom fogásokat készíts belőle.

A gyümölcslevest nemcsak hidegen eheted, hanem forrón is. Így megfázásra is jó lehet egy fűszeres körteleves.

Fűszeres körteleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg körte
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál liszt

A meghámozott, felszeletelt körtét tedd egy lábasba, és öntsd fel egy liter vízzel. Dobd a szegfűszeget a körtéhez, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítsd. Forrald fel, és kis lángon két percig főzd. Közben keverd a joghurtot a liszttel simára.

A forró levesből merj bele egy keveset, dolgozd simára, majd folyamatosan kevergetve öntsd a körtére, és két-három percig forrald. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Ezt is szeretjük