6 módszer, hogy selymes legyen a főzelék: nem csak rántással és tejfölös habarással lehet tökéletes
Gondolnád, mennyiféleképpen történhet a főzelékek sűrítése? Az alábbi válogatásban több módszert bemutatunk.
A főzelékek sűrítése a klasszikus rántáson és habaráson kívül még többféleképpen történhet. Van, hogy az alapanyag olyan jól szétfő, hogy önmagában besűríti a főzeléket, ilyen például a sárgaborsó. De selymes lehet a főzelék néhány szem krumplitól is.
ad
Persze a rántás és a habarás sem ördögtől valók, van olyan eset, amikor ezek nélkül nem lesz finom a főzelék. Egy jóféle csülkös babfőzelék vagy egy könnyed majoránnás krumplifőzelék nehezen képzelhető el máshogy. Ilyenkor is oda kell azonban figyelni a részletekre, hogy ne maradjanak lisztcsomók a kész ételben.
Főzelékek sűrítése
A rántás és a habarás is egészségesebb lehet, ha hagyományos helyett rizslisztet használsz. Az így készült étel a gluténmentes étrendbe is belefér, ráadásul ezzel a módszerrel sokkal könnyebben elkerülhető az is, hogy csomós legyen a rántás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirkecomb
- csirkemáj