6 módszer, hogy selymes legyen a főzelék: nem csak rántással és tejfölös habarással lehet tökéletes

Gondolnád, mennyiféleképpen történhet a főzelékek sűrítése? Az alábbi válogatásban több módszert bemutatunk.

Főzelékek sűrítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A főzelékek sűrítése a klasszikus rántáson és habaráson kívül még többféleképpen történhet. Van, hogy az alapanyag olyan jól szétfő, hogy önmagában besűríti a főzeléket, ilyen például a sárgaborsó. De selymes lehet a főzelék néhány szem krumplitól is.

ad

Persze a rántás és a habarás sem ördögtől valók, van olyan eset, amikor ezek nélkül nem lesz finom a főzelék. Egy jóféle csülkös babfőzelék vagy egy könnyed majoránnás krumplifőzelék nehezen képzelhető el máshogy. Ilyenkor is oda kell azonban figyelni a részletekre, hogy ne maradjanak lisztcsomók a kész ételben.

Főzelékek sűrítése

A rántás és a habarás is egészségesebb lehet, ha hagyományos helyett rizslisztet használsz. Az így készült étel a gluténmentes étrendbe is belefér, ráadásul ezzel a módszerrel sokkal könnyebben elkerülhető az is, hogy csomós legyen a rántás.

Ez a sűrű, vörös lencsés étel főzeléknek is elmegy, annyira tartalmas. Egy szem krumpli kellően selymessé is varázsolja.
A sárgaborsó-főzelékbe vétek lisztet tenni, csak a szemek ízét nyomná el, és anélkül is betonkeményre fő.
A zöldborsófőzelék hagyományos elkészítési módja a lisztszórás: ilyenkor a megfőtt zöldségre kell szórni a lisztet, és utána felönteni tejjel.
A füstölt húsos babfőzelék elképzelhetetlen paprikás rántás nélkül.
A majoránnás krumplifőzelék habarással az igazi. Ilyenkor mindig ügyelj a hőkiegyenlítésre!
Igazi diétás fogás a fetás cukkinifőzelék, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű és kiadós lesz.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük