Zsenge, édes borsófőzelék: így nem lesz csomós
Nem kell sokáig a tűzhely mellett ácsorogni, hisz az édes, ízes borsófőzelékkel fél órán belül elkészülsz.

Zsenge, édes borsófőzelék: így nem lesz csomós
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahány ház, annyiféle borsófőzelék. Van, aki édesen, más paprikásan készíti. Egyes helyeken krumplival együtt főzik. A lényeg, hogy legyen egy jó alaprecepted, amire már olyan feltétet raksz, amilyet szeretnél. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Mosd át a zöldborsót jó alaposan, majd csepegtesd le. Egy nagyobb lábosban hevíts kevés olajat, borítsd rá a borsót, és kevergetve párold pár percig. Rakd rá az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózd meg. Öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold puhára a borsót, néha kevergesd meg.
 

Végül szórd meg liszttel, jól keverd el, majd öntsd fel kevés tejjel. Dolgozd simára, majd önts még hozzá annyi tejet, hogy elérd a kívánt állagot. Ha nem elég édes a borsó, adhatsz hozzá kevés cukrot is. Forrald még egy-két percig, és húzd le a tűzről.

Ezt is szeretjük