Nagyon megdrágult az iskolai menza: 9 recept, amit otthon is elkészíthetsz, és a gyerekek is megeszik

Az iskolai menzán megszokott és szeretett ételeket otthon is megfőzheted a gyereknek és magadnak is.

paradicsomleves

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Otthon is megfőzheted a menzai ételeket. Az óvodában, iskolában megszokott fogásokat nem bonyolult elkészíteni, és nagyon jó szolgálatot tesznek szünetekben, betegség esetén, vagy akkor, ha úgy döntesz, inkább nem fizetsz be ebédre az intézményben.

Bár elvileg az általános iskolásoknak kötelező négyig napköziben maradni, sok intézmény biztatja arra a szülőket, hogy ha lehetőségük van rá, vigyék haza gyermekeiket az órák után. Az iskolai menza hihetetlen drágulása is erre késztetheti a szülőket: csak az egyszeri étkezés költsége elérheti a húszezer forintot is gyerekenként.

Menzás ételek otthon

A paradicsomleves, a főtt hús meggyszósszal, a bolognai spagetti: többek között ezek a fogások azok, amelyeket minden gyerek szívesen fogyaszt az oviban, a suliban és otthon is. Többnyire filléres, könnyen összeállítható ételek egyszerű ízesítéssel, ami egyáltalán nem hátrány, ha gyerekeknek főzöl.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük