9 isteni tésztás fogás hús nélkül: olcsó és kiadós recepteket mutatunk

A húsmentes tészták olcsók, kiadósak, és mindenki szereti őket.

Húsmentes tészták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsmentes tészták nagyon jól jönnek hónap végén, amikor kevés pénzből ennél valami kiadósat, vagy akkor, ha nincs kedved vagy időd hosszan pepecselni a vacsora készítésével. Bár a mákos és a grízes tésztát mindenki ismeri, ezeknél sokkal több lehetőséged van, ha ilyen típusú étel elkészítésén gondolkodsz.

ad

A kifőtt tésztának a sima tejszínes szósz is nagyon jól áll, még jobb azonban, ha feldobod valamilyen zöldséggel: karfiollal, zöldborsóval, brokkolival. Ezeket friss vagy mirelit állapotban egyaránt felhasználhatod. Nagy előnye az így készített fogásnak, hogy kalóriát sem sokat tartalmaz.

Húsmentes tészták

Az itt felsorolt fogások mindegyike húsmentes, de van köztük olyan is, ami teljesen vegán, tehát tejet és tojást sem tartalmaz. Ha igazán egészségeset szeretnél készíteni, válassz teljes kiőrlésű tésztát, amiben a gabona összes ásványi anyaga benne marad, és az emésztésnek is jót tesz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük