Laktató és melengető fűszeres vöröslencse-leves - Megáll benne a kanál
Ez a sűrű vöröslencse-leves annyira laktató, hogy második fogásra talán már nem is lesz utána szükség.

voroslencseleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Közel-Keleten évezredek óta ismert, és Európában is egyre népszerűbb vörös lencse a nálunk megszokott barna rokonára emlékeztető külsejű, de kicsit más ízű növény. Nagy előnye, hogy sokkal hamarabb megfő, és még beáztatni sem kell. Sűrű, laktató, fűszeres leves alapanyagaként is mennyei.

Sűrű vöröslencse-leves

Hozzávalók:

  • 15 dkg vörös lencse
  • 7.5 dl alaplé
  • 7 dkg paradicsompüré (1 kis doboz)
  • 1 közepes krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 0.5 citrom leve
  • 0.5 csokor korianderzöld
  • bors
  • olívaolaj
  • kevés pirospaprika
  • pirítós kenyér a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a krumplit hámozd meg és kockázd fel. Ha a hagyma már puha, szórd bele a curryport és a kurkumát, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd meg egy kevés pirospaprikával, kanalazd bele a paradicsompürét, add hozzá a lencsét és a krumplit, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, és főzd az egészet puhára. Ha már majdnem kész, add hozzá a korianderleveleket is, majd néhány perc múlva botmixerrel pürésítsd. Nem baj, ha a lencse kicsit darabos marad. Csavard hozzá a citromlevet, és forralj még rajta egy utolsót. Pirítóssal tálald.
 

A közel-keleti ízek szerelmeseinek a mennyei céklás falafelgolyók is garantáltan ízleni fognak.

Ezt is szeretjük