Régimódi, füstölt húsos babfőzelék: igazán laktató, és megáll benne a kanál
Sokszor az olyan jól bevált, házias finomságok esnek a legjobban, mint amilyen az isteni füstölt hússal készülő babfőzelék.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Nyáron fejtett, télen pedig szárazbabból az igazi a babfőzelék. A csülök vagy a füstölt tarja csodás ízt ad neki. Mivel a hús önmagában is elég sós, a főzeléket külön megsózni nem szükséges. Ha szárazbabot használsz, előző este feltétlenül ázasd be, főzéskor pedig dobhatsz hozzá szódabikarbónát, hogy ne puffasszon.
Füstölt húsos babfőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 25 dkg füstölt tarja
- 1 szál füstölt kolbász
- 4 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
Elkészítés:
A szárazbabot előző este alaposan mosd át, majd áztasd be több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a babot, a füstölt húst és a kolbászt tedd fel főni, és önts rá vizet. Rakd hozzá a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a fokhagymagerezdeket, a paprikát, a paradicsomot és a babérleveleket. Főzd kis lángon, ha szükséges, pótold az elfőtt vizet.
Amikor már puha a bab és a hús, készítsd el a rántást: egy kisebb lábosban hevíts olajat, enyhén pirítsd meg rajta a lisztet, majd húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel vízzel. Kevergetve csorgasd a főzelékhez, és forrald össze pár perc alatt. Ízlés szerint tejföllel kínáld.
Tálaláskor minden adaghoz egy-két szelet füstölt húst és egy kis darab kolbászt adj. Friss kenyérrel a legfinomabb.
A töltött káposzta is füstölt hússal készítve és tejföllel meglocsolva az igazi.
Még több recept