Félórás bögrés sütik
Süss bögrés süteményt, mert gyorsan kész van, és csak a fantáziád szabhat határt, hogy milyen finomságokkal ízesíted.
A bögrés sütik a világ legegyszerűbb édességei, hiszen nem kell méricskélni a hozzávalókat, csak kiöntöd bögrébe, és már keverheted is össze a tésztát. Ráadásul, ha van egy bevált recepted, olyan gyümölcsökkel teheted még ízletesebbé, amelyeket igazán szeretsz.
Próbáld ki receptjeinket, és lepd meg a családot egy hipergyors délutáni nassal, ami csokiöntettel vagy éppen tejszínhabbal tálalva isteni finom!
Mákos kocka
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
A lisztbe szitáld bele a sütőport, a csipet sót, és keverd össze a cukorral. Add hozzá a mákot, a tojást és az olajat. Adagold hozzá a tejet, és keverd ki a tésztát. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt, vágd kockákra, és akár porcukorral meghintve, akár csokiöntettel leöntve tálald.
Vaníliás-málnalekváros muffin
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre tej
- fél bögre vaníliás sodópor
- fél csomag sütőpor
- negyed bögre cukor
- negyed bögre málnalekvár
A lisztet a sodóporral, a sütőporral és a cukorral keverd össze. Egy másik tálban az olvasztott vajat add hozzá a tojáshoz, a málnalekvárhoz és a tejhez, majd keverd ki. A száraz és nedves hozzávalókat dolgozd össze, és muffinpapírral bélelt formákba adagold bele. Előmelegített sütőben körülbelül 12-15 percig süsd.
Szilvás-joghurtos sütemény
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 2 bögre liszt
- 2 tojás
- 1,5 bögre joghurt
- 1,5 bögre szilva
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A vajat a cukorral keverd habosra. Szitáld bele a szódabikarbónás lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Add hozzá a tojásokat, valamint a joghurtot, és keverd össze a tésztát. A szilvát forgasd meg pici lisztben, és keverd a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd készre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Túrós sütemény
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg vaj
- 2 bögre rétesliszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
A vajat a cukorral keverd habosra, és add hozzá a tojást is. A sütőporral vegyített lisztet szitáld bele, majd a tejet is adagold hozzá. Keverd össze alaposan, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a masszát. A túrót törd össze egy villa segítségével, és a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral keverd össze. Öntsd rá a tésztára, és előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sós sütemény
Sós bögrés sütik tízóraira a gyereknek
- sütemény
- szilva
Hipergyors szilvás sütemények
- sütemény
- piskóta