Félórás bögrés sütik

Elronthatatlan receptek

Süss bögrés süteményt, mert gyorsan kész van, és csak a fantáziád szabhat határt, hogy milyen finomságokkal ízesíted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bögrés sütik a világ legegyszerűbb édességei, hiszen nem kell méricskélni a hozzávalókat, csak kiöntöd bögrébe, és már keverheted is össze a tésztát. Ráadásul, ha van egy bevált recepted, olyan gyümölcsökkel teheted még ízletesebbé, amelyeket igazán szeretsz.

A legfinomabb muffinok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki receptjeinket, és lepd meg a családot egy hipergyors délutáni nassal, ami csokiöntettel vagy éppen tejszínhabbal tálalva isteni finom!

Mákos kocka

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipet só

A lisztbe szitáld bele a sütőport, a csipet sót, és keverd össze a cukorral. Add hozzá a mákot, a tojást és az olajat. Adagold hozzá a tejet, és keverd ki a tésztát. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt, vágd kockákra, és akár porcukorral meghintve, akár csokiöntettel leöntve tálald.

Vaníliás-málnalekváros muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • fél bögre vaníliás sodópor
  • fél csomag sütőpor
  • negyed bögre cukor
  • negyed bögre málnalekvár

A lisztet a sodóporral, a sütőporral és a cukorral keverd össze. Egy másik tálban az olvasztott vajat add hozzá a tojáshoz, a málnalekvárhoz és a tejhez, majd keverd ki. A száraz és nedves hozzávalókat dolgozd össze, és muffinpapírral bélelt formákba adagold bele. Előmelegített sütőben körülbelül 12-15 percig süsd.

Szilvás-joghurtos sütemény

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 bögre joghurt
  • 1,5 bögre szilva
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A vajat a cukorral keverd habosra. Szitáld bele a szódabikarbónás lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Add hozzá a tojásokat, valamint a joghurtot, és keverd össze a tésztát. A szilvát forgasd meg pici lisztben, és keverd a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd készre.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Túrós sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

A vajat a cukorral keverd habosra, és add hozzá a tojást is. A sütőporral vegyített lisztet szitáld bele, majd a tejet is adagold hozzá. Keverd össze alaposan, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a masszát. A túrót törd össze egy villa segítségével, és a cukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral keverd össze. Öntsd rá a tésztára, és előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük