Falafel: így készítsd otthon!
A török büfék jól ismert étele a falafel, a csicseriborsókrémből készült golyó, amit salátával vagy magában is fogyaszthatsz.
Vegetáriánus fasírtnak is szokták hívni, okkal, hiszen valóban hasonlít ízre és külsőre is a darált húsból készített verzióra.


Ha szereted a csípős ízeket, nyugodtan keverj a masszába, vagy ha valamilyen fűszert hiányolsz, azt is próbáld ki vele, nagyon sok minden jól áll neki!
Falafel
Hozzávalók:
- 40 dkg száraz csicseriborsó
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanálnyi kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor friss koriander
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
100 perc.
Elkészítés menete:
Ha megvan a borsó, öntsd fel jó adag vízzel, hogy bőven ellepje, és tedd félre egy éjszakára. Miután ez letelt, a hagymával és a fokhagymával turmixold sima krémmé. A krémbe ezután keverd bele az összes fűszert, a sóval és a borssal kiegészítve.
Ha ez is megvolt, egy ragacsos, de formálható masszát kell kapnod. Formálj belőle kis golyókat, tedd őket egy tálcára, és legalább 40-50 percig rakd a hűtőbe pihenni. Miután ez letelt, melegíts olajat, és süsd ki benne a vegetáriánus fasírtjaidat.
Tavaszi saláták
Bár nagyon nem úgy tűnik, előbb vagy utóbb megérkezik hozzánk a tavasz, addig is válaszd ki, mely salátákat fogod elkészíteni, ha végre kisüt a nap!
OLVASD EL EZT IS!

- kukorica
- köret
Így készítik az olaszok a polentát

- hús
- saláta
Orosz hússaláta

- gomba
- bazsalikom