Falafel: így készítsd otthon!
A török büfék jól ismert étele a falafel, a csicseriborsókrémből készült golyó, amit salátával vagy magában is fogyaszthatsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vegetáriánus fasírtnak is szokták hívni, okkal, hiszen valóban hasonlít ízre és külsőre is a darált húsból készített verzióra.

Ha szereted a csípős ízeket, nyugodtan keverj a masszába, vagy ha valamilyen fűszert hiányolsz, azt is próbáld ki vele, nagyon sok minden jól áll neki!

Falafel

Hozzávalók:

  • 40 dkg száraz csicseriborsó
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor friss koriander
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

100 perc.

Elkészítés menete:

Ha megvan a borsó, öntsd fel jó adag vízzel, hogy bőven ellepje, és tedd félre egy éjszakára. Miután ez letelt, a hagymával és a fokhagymával turmixold sima krémmé. A krémbe ezután keverd bele az összes fűszert, a sóval és a borssal kiegészítve.

Ha ez is megvolt, egy ragacsos, de formálható masszát kell kapnod. Formálj belőle kis golyókat, tedd őket egy tálcára, és legalább 40-50 percig rakd a hűtőbe pihenni. Miután ez letelt, melegíts olajat, és süsd ki benne a vegetáriánus fasírtjaidat.

Tavaszi saláták

Bár nagyon nem úgy tűnik, előbb vagy utóbb megérkezik hozzánk a tavasz, addig is válaszd ki, mely salátákat fogod elkészíteni, ha végre kisüt a nap!

Ezt is szeretjük