Orosz hússaláta
Laktató irodai ebéd
A rohanó hétköznapokban is ehetsz otthon készült, finom fogásokat, melyekről tudod, hogy mit tartalmaznak.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az orosz hússaláta 50%-ban orosz gyökerekkel rendelkezik, az Ermitázs egykori belga szakácsa találta ki ezt a mára az egész világon ismert és közkedvelt salátát.

A mártást és a hozzávalókat is kedvedre variálhatod, az eredeti receptet úgyis sokan újraértelmezték már, és egyébként is jó eséllyel a sírba vitte kitalálója.

Orosz hússaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg sovány sült hús
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 25 dkg hámozott alma
  • 15 dkg sós-vizes uborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl majonéz
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg és kockázd fel, a tojással tégy hasonlóképp, ha pedig még a hús is nyers, talán kezdd azzal. A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és a fél citromból nyert pár csepp lével, esetleg, ha szereted, egy kiskanálnyi mézzel is kiegészítheted.

Ha ez kész, tedd félre. A hagymát vágd apróbb kockákra, az uborkát is karikázd fel, majd keverd őket össze a többiekkel. Ha ez is megvolt, akkor a majonézes mártással keverd el az egészet, hagyd pihenni egy órát vagy többet, aztán végy elő friss, finom kenyeret, és fogyaszd vidáman a kész salátát.

Salátát mindenkinek!

A saláták jók, a saláták egészségesek és finomak, valamint segítenek fogyni is. Ez utóbbi alól talán az orosz, húsos változat kivétel, de olyan finom, hogy efölött időnként szemet is hunyhatsz!

Ezt is szeretjük