
Falafel: így készítsd otthon!
A török büfék jól ismert étele a falafel, a csicseriborsókrémből készült golyó, amit salátával vagy magában is fogyaszthatsz.

Vegetáriánus fasírtnak is szokták hívni, okkal, hiszen valóban hasonlít ízre és külsőre is a darált húsból készített verzióra.


Ha szereted a csípős ízeket, nyugodtan keverj a masszába, vagy ha valamilyen fűszert hiányolsz, azt is próbáld ki vele, nagyon sok minden jól áll neki!
Falafel
Hozzávalók:
- 40 dkg száraz csicseriborsó
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanálnyi kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor friss koriander
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
100 perc.
Elkészítés menete:
Ha megvan a borsó, öntsd fel jó adag vízzel, hogy bőven ellepje, és tedd félre egy éjszakára. Miután ez letelt, a hagymával és a fokhagymával turmixold sima krémmé. A krémbe ezután keverd bele az összes fűszert, a sóval és a borssal kiegészítve.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Ha ez is megvolt, egy ragacsos, de formálható masszát kell kapnod. Formálj belőle kis golyókat, tedd őket egy tálcára, és legalább 40-50 percig rakd a hűtőbe pihenni. Miután ez letelt, melegíts olajat, és süsd ki benne a vegetáriánus fasírtjaidat.
Tavaszi saláták
Bár nagyon nem úgy tűnik, előbb vagy utóbb megérkezik hozzánk a tavasz, addig is válaszd ki, mely salátákat fogod elkészíteni, ha végre kisüt a nap!
OLVASD EL EZT IS!

- kukorica
- köret
Így készítik az olaszok a polentát

- hús
- saláta
Orosz hússaláta

- gomba
- bazsalikom