Falafel: így készítsd otthon!
A török büfék jól ismert étele a falafel, a csicseriborsókrémből készült golyó, amit salátával vagy magában is fogyaszthatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vegetáriánus fasírtnak is szokták hívni, okkal, hiszen valóban hasonlít ízre és külsőre is a darált húsból készített verzióra.

Ha szereted a csípős ízeket, nyugodtan keverj a masszába, vagy ha valamilyen fűszert hiányolsz, azt is próbáld ki vele, nagyon sok minden jól áll neki!

Falafel

Hozzávalók:

  • 40 dkg száraz csicseriborsó
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor friss koriander
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

100 perc.

Elkészítés menete:

Ha megvan a borsó, öntsd fel jó adag vízzel, hogy bőven ellepje, és tedd félre egy éjszakára. Miután ez letelt, a hagymával és a fokhagymával turmixold sima krémmé. A krémbe ezután keverd bele az összes fűszert, a sóval és a borssal kiegészítve.

Ha ez is megvolt, egy ragacsos, de formálható masszát kell kapnod. Formálj belőle kis golyókat, tedd őket egy tálcára, és legalább 40-50 percig rakd a hűtőbe pihenni. Miután ez letelt, melegíts olajat, és süsd ki benne a vegetáriánus fasírtjaidat.

Tavaszi saláták

Bár nagyon nem úgy tűnik, előbb vagy utóbb megérkezik hozzánk a tavasz, addig is válaszd ki, mely salátákat fogod elkészíteni, ha végre kisüt a nap!

Ezt is szeretjük