Fahéjas szilvaleves tejszínnel
Használd ki a szilvaszezont, és készíts egy finom, frissítő levest fűszerekkel és tejszínnel.
A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére kompótból késő ősszel és télen is elkészítheted majd.
A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező mellé, a tejszín már csak a ráadás, ettől lesz istenien krémes.
Fahéja szilvaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- 3 szem összetört szegfűszeg
- fél kávéskanál fahéj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete
A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.
A sütiket is szereted?
Ha igen, akkor használd ki, hogy még sok friss gyümölcs kapható, és válassz képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- húsleves
Csirkehúsleves különleges fűszerekkel
- gyümölcs
- leves
Hideg meggyleves
- ebéd
- leves