Fahéjas szilvaleves tejszínnel
Krémes, édes, fűszeres
Használd ki a szilvaszezont, és készíts egy finom, frissítő levest fűszerekkel és tejszínnel.
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »
- Napi 10 perc teljes testre ható edzés, amihez csak egy szék kell: ülve is megdolgoztathatod az izmaidat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére kompótból késő ősszel és télen is elkészítheted majd.


A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező mellé, a tejszín már csak a ráadás, ettől lesz istenien krémes.
Fahéja szilvaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- 3 szem összetört szegfűszeg
- fél kávéskanál fahéj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete
A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.
A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.
A sütiket is szereted?
Ha igen, akkor használd ki, hogy még sok friss gyümölcs kapható, és válassz képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- húsleves
Csirkehúsleves különleges fűszerekkel

- gyümölcs
- leves
Hideg meggyleves

- ebéd
- leves