Fahéjas szilvaleves tejszínnel

Krémes, édes, fűszeres

Használd ki a szilvaszezont, és készíts egy finom, frissítő levest fűszerekkel és tejszínnel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére kompótból késő ősszel és télen is elkészítheted majd.

A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező mellé, a tejszín már csak a ráadás, ettől lesz istenien krémes.

Fahéja szilvaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 szem összetört szegfűszeg
  • fél kávéskanál fahéj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete

A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.

A sütiket is szereted?

Ha igen, akkor használd ki, hogy még sok friss gyümölcs kapható, és válassz képgalériánkból.

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük