Fahéjas szilvaleves tejszínnel
Krémes, édes, fűszeres
Használd ki a szilvaszezont, és készíts egy finom, frissítő levest fűszerekkel és tejszínnel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére kompótból késő ősszel és télen is elkészítheted majd.

A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező mellé, a tejszín már csak a ráadás, ettől lesz istenien krémes.

Fahéja szilvaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 szem összetört szegfűszeg
  • fél kávéskanál fahéj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete

A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.

A sütiket is szereted?

Ha igen, akkor használd ki, hogy még sok friss gyümölcs kapható, és válassz képgalériánkból.

Ezt is szeretjük