Így készül a csontleves
Nem olyan lesz, mint a napköziben volt
A csontleves az egyik legegyszerűbb, mégis nagyon tápláló és nagyon finom levesünk.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pár friss zöldség egyenesen a piacról, és valamilyen húsos csont - például szárnyasnyak, marha-velőscsont - kell ahhoz, hogy igazán finom legyen a levesed.

Cérnametélt való leginkább hozzá, de levesbetétként tehetsz bele máj- vagy grízgombócot is.

Csontleves

Hozzávalók:

  • 1 kg húsos csont
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 fél fej zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csipet szerecsendió
  • 8-10 szem egész bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A húst - csontot - mosd át alaposan, majd bő vízben tedd fel főni, a bors társaságában. A zöldségeket tisztítsd meg, a hagyma és a fokhagyma kivételével darabold fel mindet.

Amikor már habzik a víz, egy szűrőkanállal távolítsd el a habot, majd tedd a hús mellé a megpucolt hagymát, a zellert, tégy melléjük ízlésednek megfelelő sót, és add hozzájuk a szerecsendiót.

Hagyd kis lángon fortyogni, majd nagyjából 30 perc elteltével tedd bele a többi zöldséget is.

Amikor minden megpuhult, add hozzá a petrezselymet, kóstold meg, ha szükséges, akkor még ízesítsd, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.

Immunerősítő ételek

Egy tál forró húsleves a legerősebb náthát, influenzát is segít legyűrni, de van még pár ilyen hatású étel

Ezt is szeretjük