Így készül a csontleves
A csontleves az egyik legegyszerűbb, mégis nagyon tápláló és nagyon finom levesünk.
Pár friss zöldség egyenesen a piacról, és valamilyen húsos csont - például szárnyasnyak, marha-velőscsont - kell ahhoz, hogy igazán finom legyen a levesed.
Cérnametélt való leginkább hozzá, de levesbetétként tehetsz bele máj- vagy grízgombócot is.
Csontleves
Hozzávalók:
- 1 kg húsos csont
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 fél fej zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet szerecsendió
- 8-10 szem egész bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A húst - csontot - mosd át alaposan, majd bő vízben tedd fel főni, a bors társaságában. A zöldségeket tisztítsd meg, a hagyma és a fokhagyma kivételével darabold fel mindet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor már habzik a víz, egy szűrőkanállal távolítsd el a habot, majd tedd a hús mellé a megpucolt hagymát, a zellert, tégy melléjük ízlésednek megfelelő sót, és add hozzájuk a szerecsendiót.
Hagyd kis lángon fortyogni, majd nagyjából 30 perc elteltével tedd bele a többi zöldséget is.
Amikor minden megpuhult, add hozzá a petrezselymet, kóstold meg, ha szükséges, akkor még ízesítsd, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.
Immunerősítő ételek
Egy tál forró húsleves a legerősebb náthát, influenzát is segít legyűrni, de van még pár ilyen hatású étel
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- fahéj
Rakott padlizsán görög módra
- húsételek
- rakott étel