Klasszikus tormakrémrecept, ahogy régen csinálták
Náthaűző finomság
Füstölt, főtt húsok elengedhetetlen kísérője.
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A reszelt torma erősíti az immunrendszert, jót tesz a gyomornak, és a vérkeringést is pozitívan befolyásolja, a piacon vagy a nagyobb áruházakban bármikor beszerezheted, így mindig frissen fogyaszthatod.
Egy kis reszelt almával és némi gyömbérrel különlegessé varázsolhatod.
Házi tormakrém
Hozzávalók:
- 30 dkg torma reszelve
- 1 evőkanálnyi 10%-os ecet
- 1-2 mokkáskanálnyi só
- 3 dl hús- vagy zöldséglevesalap - kockából is jó
- 3 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A torma vásárlásakor ügyelj arra, hogy friss darabot válassz, a régóta a polcon levő darabok íztelenebbek, a tormakrém pedig úgy jó, ha jó erős íze van. Ha megvan a friss, üde egyed, és csak arra vár, hogy valamivel edd, reszeld le egy tálba, add hozzá az ecetet, a sót, és öntsd hozzá a levesalapot is, ez utóbbit apránként, ha már túl híg lenne, akkor ne adj hozzá többet.
Ezzel tulajdonképpen készen van a feladat első része. Kóstold meg, ha túl erősnek találod az ízét, enyhíthetsz rajta egy kis reszelt almával, valamint ízesítheted még ecettel és sóval, vagy igény szerint egy kis cukorral is. Ha ezen is túl vagy, üsd egy tálba a tojás sárgáját, majd keverd ki az olajjal egy habverő segítségével, arra ügyelve, hogy csak annyit adj hozzá, amennyit felvesz.
Ezután add ehhez a duóhoz a tejfölt, keverd ki, majd add az ecetes tormához. Keverd simára az egészet, és már kész is vagy, kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd utólag is.
Farsangi falatok mindenkinek
Itt a farsang hónapja, készíts finomabbnál finomabb ételeket ebből az alkalomból!