Klasszikus tormakrémrecept, ahogy régen csinálták
Náthaűző finomság
Füstölt, főtt húsok elengedhetetlen kísérője.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

Újrakódolják a bőrt: peptidek nélkül nincs ránctalanítás »

Számít a szép bőr az állásinterjún? Sokak szerint a magabiztosság kulcsa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A reszelt torma erősíti az immunrendszert, jót tesz a gyomornak, és a vérkeringést is pozitívan befolyásolja, a piacon vagy a nagyobb áruházakban bármikor beszerezheted, így mindig frissen fogyaszthatod.

Egy kis reszelt almával és némi gyömbérrel különlegessé varázsolhatod.

Házi tormakrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg torma reszelve
  • 1 evőkanálnyi 10%-os ecet
  • 1-2 mokkáskanálnyi só
  • 3 dl hús- vagy zöldséglevesalap - kockából is jó
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A torma vásárlásakor ügyelj arra, hogy friss darabot válassz, a régóta a polcon levő darabok íztelenebbek, a tormakrém pedig úgy jó, ha jó erős íze van. Ha megvan a friss, üde egyed, és csak arra vár, hogy valamivel edd, reszeld le egy tálba, add hozzá az ecetet, a sót, és öntsd hozzá a levesalapot is, ez utóbbit apránként, ha már túl híg lenne, akkor ne adj hozzá többet.

Ezzel tulajdonképpen készen van a feladat első része. Kóstold meg, ha túl erősnek találod az ízét, enyhíthetsz rajta egy kis reszelt almával, valamint ízesítheted még ecettel és sóval, vagy igény szerint egy kis cukorral is. Ha ezen is túl vagy, üsd egy tálba a tojás sárgáját, majd keverd ki az olajjal egy habverő segítségével, arra ügyelve, hogy csak annyit adj hozzá, amennyit felvesz.

Ezután add ehhez a duóhoz a tejfölt, keverd ki, majd add az ecetes tormához. Keverd simára az egészet, és már kész is vagy, kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd utólag is.

Farsangi falatok mindenkinek

Itt a farsang hónapja, készíts finomabbnál finomabb ételeket ebből az alkalomból!

Ezt is szeretjük