4 csodás csokoládés piskóta
Válaszd a klasszikus barackosat vagy a pikáns fűszereset, biztosan ellát annyi boldogsághormonnal, amennyire szükséged van.
Megkezdődött a karácsonyi rohanás, így bizonyára neked sem marad sok időd a sütögetésre.
Ha édességre vágysz, és nem bírod kivárni a szentestét, készíts egy gyors csokis piskótát!
Egyszerű, hamar készen van, és csoki van benne. Mi kell még a boldogsághoz?
Mogyorós-csokis piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg mogyoró
- 10+5 dkg csokoládé
- 8 tojás
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 banán
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A tojásfehérjét keverd habosra a cukorral, majd vízgőz fölött olvassz fel 10 dkg csokit, és add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A tojásfehérjébe óvatosan forgasd bele a lisztet, a tojások sárgáját, a csokit, végül pedig a mogyorót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül. A megmaradt csokit olvaszd meg, a banánt törd össze egy villával, és keverd a csokihoz, majd a masszával locsold meg a süti tetejét.
Vaníliakrémmel töltött piskótatekercs
Hozzávalók a tésztához:
- 7 púpozott evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 3 púpozott evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 kocka vaj
- 4 púpozott evőkanál porcukor
- 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd forgasd bele váltogatva a tojásfehérjét, a lisztet, a kakaót és a sütőport. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig. Amíg sül, egy kis lábasban keverd simára a keményítőt és a tejet, majd főzd fel, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre hűlni. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá a masszát is. A piskótatésztát kend meg a vaníliás krém kétharmadával, majd tekerd fel, és a külsejét kend be a megmaradt krémmel. Tálalás előtt tedd néhány órára hűtőbe.
Barackos-csokis piskóta
Hozzávalók:
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 5 egész tojás
- 5 evőkanál hideg víz
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- fél tábla étcsokoládé
- 1 doboz barackbefőtt
- reszelt citromhéj
A tojásfehérjét hat evőkanál cukorral verd kemény habbá, a csokit pedig reszeld le. A tojássárgáját verd habosra a hideg vízzel, majd dolgozd bele a megmaradt cukrot és a citromhéjat. Ezután keverd bele a csokit és a liszttel elkevert sütőport, végül pedig óvatosan forgasd bele a habot. Öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejét pedig szórd meg a lecsepegtetett, összedarabolt barackbefőttel. 180 fokra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fűszeres, csokis piskótatorta
Hozzávalók a tésztához:
- 8 tojás
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 5 dkg felolvasztott csokoládé
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 6 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg csokoládé
- fahéj
- fél szerecsendió
A tojássárgáját egy kevés cukorral keverd habosra, a megmaradt cukorral pedig verd keményre a tojásfehérjéket. Az olvasztott csokoládét csurgasd bele a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot és a liszttel elkevert sütőport is. Tortaformában - 180 fokos sütőben - süsd tűpróbáig.
A tejszínt a porcukorral verd keményre, és egy részét tedd félre a díszítéshez. Készítsd el a leírás szerint a zselatint. A lereszelt csokit, az őrölt fahéjat és szerecsendiót keverd a habba, majd add hozzá a zselatint, és keverd össze. A piskótát vágd négy lapra, töltsd meg a csokis krémmel, és díszítsd a tetejét a megmaradt tejszínnel.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény