4 csodás csokoládés piskóta

Nem ronthatod el!

Válaszd a klasszikus barackosat vagy a pikáns fűszereset, biztosan ellát annyi boldogsághormonnal, amennyire szükséged van.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megkezdődött a karácsonyi rohanás, így bizonyára neked sem marad sok időd a sütögetésre.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha édességre vágysz, és nem bírod kivárni a szentestét, készíts egy gyors csokis piskótát!

Egyszerű, hamar készen van, és csoki van benne. Mi kell még a boldogsághoz?

Mogyorós-csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg mogyoró
  • 10+5 dkg csokoládé
  • 8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 1 banán
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A tojásfehérjét keverd habosra a cukorral, majd vízgőz fölött olvassz fel 10 dkg csokit, és add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport.

A tojásfehérjébe óvatosan forgasd bele a lisztet, a tojások sárgáját, a csokit, végül pedig a mogyorót. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül. A megmaradt csokit olvaszd meg, a banánt törd össze egy villával, és keverd a csokihoz, majd a masszával locsold meg a süti tetejét.

Vaníliakrémmel töltött piskótatekercs

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 púpozott evőkanál porcukor
  • 6 tojás
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 3 púpozott evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 kocka vaj
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej

A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd forgasd bele váltogatva a tojásfehérjét, a lisztet, a kakaót és a sütőport. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig. Amíg sül, egy kis lábasban keverd simára a keményítőt és a tejet, majd főzd fel, amíg be nem sűrűsödik. Tedd félre hűlni. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá a masszát is. A piskótatésztát kend meg a vaníliás krém kétharmadával, majd tekerd fel, és a külsejét kend be a megmaradt krémmel. Tálalás előtt tedd néhány órára hűtőbe.

Barackos-csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 egész tojás
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • fél tábla étcsokoládé
  • 1 doboz barackbefőtt
  • reszelt citromhéj

A tojásfehérjét hat evőkanál cukorral verd kemény habbá, a csokit pedig reszeld le. A tojássárgáját verd habosra a hideg vízzel, majd dolgozd bele a megmaradt cukrot és a citromhéjat. Ezután keverd bele a csokit és a liszttel elkevert sütőport, végül pedig óvatosan forgasd bele a habot. Öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejét pedig szórd meg a lecsepegtetett, összedarabolt barackbefőttel. 180 fokra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Fűszeres, csokis piskótatorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg felolvasztott csokoládé
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 6 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg csokoládé
  • fahéj
  • fél szerecsendió

A tojássárgáját egy kevés cukorral keverd habosra, a megmaradt cukorral pedig verd keményre a tojásfehérjéket. Az olvasztott csokoládét csurgasd bele a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot és a liszttel elkevert sütőport is. Tortaformában - 180 fokos sütőben - süsd tűpróbáig.
A tejszínt a porcukorral verd keményre, és egy részét tedd félre a díszítéshez. Készítsd el a leírás szerint a zselatint. A lereszelt csokit, az őrölt fahéjat és szerecsendiót keverd a habba, majd add hozzá a zselatint, és keverd össze. A piskótát vágd négy lapra, töltsd meg a csokis krémmel, és díszítsd a tetejét a megmaradt tejszínnel.

Ezt is szeretjük